Ježíšek zabrzdil v Magnolii. Další dárky se rozdávaly domově pro ženy s demencí

3. prosinec 2017

Měkký, hřejivý a pohodlný domácí oděv. Právě takový si tento týden v ostravském Domově Magnolie vybalila seniorka paní Helena, která je imobilní a miluje teplo. U předávání dalších dárků Ježíškových vnoučat jsme nechyběli ani my.

A že zabrzdil Ježíšek právě tady? Tak reagovala seniorka z Domova Magnolie v Ostravě-Vítkovicích na dárky, seslané v těchto dnech dalšími z Ježíškových vnoučat. V domově žijí především ženy s demencí a Alzheimerovou chorobou, které už se bez pomoci a péče ostatních neobejdou.

Paní Helena s 'vnoučetem' Adélou Prchalovou

Ve společnosti pracovnice domova Martiny Müllerové jsme měli možnost zjistit, že zatímco paní Věrce se splnil sen v podobě nové lednice, paní Heleně přišla osobně svůj hřejivý vánoční dárek předat dárkyně z Ostravy Adéla Prchalová.

„Paní Helenka si přála nějaký teplý domácí úbor nebo overal, tak jsem sehnala takový hezký měkoučký. Do toho chtěla kosmetiku pro citlivou pleť a pak ještě navíc mám nějakou vánoční ozdobičku a teplé ponožky a bačkůrky,“ říká Ježíškovo vnouče.

Má z toho všeho velkou radost a při procházení stránek Ježíškových vnoučat je dojatá. K projektu se přitom dostala, jak sama říká, náhodou či omylem.

„Přišla jsem na to na Facebooku omylem, protože jsem si myslela, že vnoučata jsou myšleny děti z domovů. A hrozně mě překvapilo, že se jedná o seniory. A líbí se mi to o to více, že jsem nevěděla, že ten problém vůbec je. Tam byla tak skromná přání, že to nešlo se do toho nezapojit,“ dodává Adéla Prchalová.

autor: čan
Spustit audio