Ježíškova vnoučata dokážou splnit i kuriózní přání. Jedno takové má paní Jarmila

19. listopad 2018 13:18

Když se zeptáte staršího člověka, co by si přál najít pod stromečkem, většinou odpoví, že nic nepotřebuje, že všechno má. Pak se ale třeba zamyslí a vysloví přání, které jeho okolí překvapí. Tak nějak to bylo i u třiaosmdesátileté paní Jarmily, která žije v Domově důchodců ve Dvoře Králové nad Labem. A dobrou zprávou je, že se jí její přání už brzy vyplní. Chcete vědět víc?

Královéhradečtí rozhlasáci jsou Ježíškovým vnoučetem. Rozdávali radost v domovech pro seniory

I královéhradečtí rozhlasáci jsou Ježíškovým vnoučetem

Ježíškova vnoučata už vyplnila tisíce přání seniorů po celé republice. Další dárky a zážitky jsou teď ještě na cestě do domovů důchodců. K projektu Ježíškova vnoučata se připojily i regionální stanice Českého rozhlasu. Hradecký tým vyrazil do Dvora Králové, Borohrádku či Hronova. A zábavným programem potěšil také klienty Domova U Biřičky na Novém Hradci Králové, kde se natáčel i vánoční pořad.

Reportérka Jana Házová se vypravila za paní Jarmilou, aby se zeptala na její vánoční dárek od Ježíškových vnoučat.

„Let vyhlídkovým letadlem. Chtěla bych vidět z výšky náš barák v Kocbeřích. Už jsem jednou letěla. Myslím, že to bylo k mým 65. narozeninám. Kamarádka mne vzala do Žirče a spolu jsme letěli. Nad Zvičinou, nad přehradou, i nad Kocbeře. Netrvá to dlouho, asi 20 minut," usmívá se paní Jarmila.

A vypadá to, že její přání by se mohlo brzy vyplnit.

Narozeniny letiště ve Dvoře Králové a 85.výročí létání na Královédvorsku

Sociální pracovník Josef Šimek doplňuje podrobnosti: „Co se týká toho vyhlídkové letu, tak za paní Jarmilou tady už dárce byl. Už se to řeší a domlouvali se spolu. Co vím, tak poslední zpráva je, že by se to mělo uskutečnit příští víkend. Nejdříve chtěli letět s paní ultralehkým letadlem, ale tam by asi nastal problém, protože paní Jarmila je na vozíčku. Takže se domlouvá klasický vyhlídkový let. Tak uvidíme jak to dopadne. Ale mělo by to být ten příští víkend."

Čtěte takéChcete se také stát Ježíškovým vnoučetem?

„Budu muset zavolat dětem, ať nejezdí, protože tady nebudu. A Jirka mi řekne: No jo, ona si bude lítat!," směje se paní Jarmila.

„Moc se těším. Ale nevím, jak se do toho letadla dostanu. Jedině, že by v letadle otevřeli dveře a mne z dálky nakopli, abych do něj vlétla," přehání paní Jarmila.

Přejeme jí, aby se v pořádku v klidu dostala do letadla a při letu měla krásné počasí.

autoři: Jana Házová , baj
Spustit audio

Související