Ježíškova vnoučata. Splnili jsme přání jedné z věrných posluchaček z Třinecka

24. listopad 2021

Bez Hudební pošty Českého rozhlasu Ostrava si svůj den neumí představit paní  Anička Bartulcová z domova s pečovatelskou službou v Bystřici nad Olší na Třinecku. A tak si o možnost být přímo u vysílání napsala Ježíškovým vnoučatům. A takové přání jsme museli splnit!

Paní Anička Bartulcová poslouchá ostravský rozhlas už roky každý den. „A chtěla jsem jednou v životě vidět pana Kubicu, pana Piskalu – to jsou mé idoly, tak jsem navrhla naší paní vedoucí, že bychom udělali takovou malou skupinku a jeli se sem podívat. A hrajete hudbu, která je nám blízká,“ říká paní Anička.

A nepřijela sama. Doprovodilo jí osm dalších seniorů, mezi nimi i paní Alžběta. „Krásné to tady je. Ostravu poslouchám od rána do večera,“ dodává.

Skupinka seniorů z domova v Bystřici na návštěvě u vysílání

Nejvíc seniory zajímalo živé vysílání. A tak od vedoucího programu Richarda Piskaly dostali i cennou radu, a sice, že moderátorům pomáhá, když lidé přesně vědí, jakou píseň chtějí zahrát.

Klienti domova z Bystřice letos podle vedoucí domova Moniky Kovářové poslali Ježíškovým vnoučatům šest přání. Splní se všechna. „Máme tam i moc pěkné přání – paní si přála lamí nebo angorovou vlnu, protože je to kutilka a v životě s takovým drahým a jemným materiálem nepracovala,“ prozrazuje vedoucí.

Jeden ze seniorů z Bystřice pak od Ježíškových vnoučat dostane i zbrusu nový invalidní vozík.

Senioři v rozhlase
Spustit audio