Kam o listopadovém víkendu? Na saský zámek přece!

4. listopad 2012

Historickou architekturu a moderní design nabízí od pátku 9.listopadu do neděle 11.listopadu vodní zámeček Klaffenbach, který leží nedaleko Chemnitz.

Nevelká stavba ve stylu saské renesance ležící na ostrůvku uprostřed rybníčku stojí za návštěvu sama o sobě a o víkendu její půvab ještě zvýší jedenáctý ročník trhu uměleckých dílen.

K vidění i koupení tam budou originální díla uměleckých řemeslníků a designérů. Všechno to jsou vysoce kvalitní díla, oceněná německou prestižní cenou Von Taube Preis.

Návštěva zámku Klaffenbach tedy určitě pohladí po duši, ovšem ani tělo nemusí na Klaffenbachu strádat. V zámeckém areálu je totiž i útulná restaurace.

Fanoušci legendární filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku by se určitě měli vydat na zámek Moritzburg. Začíná tam další zimní výstava věnovaná této česko-německé pohádce, natáčené právě na Moritzburgu. Letošní výstava bude zaměřená na hudbu Karla Svobodu, která oblíbený pohádkový příběh doprovází. Výstava začíná v sobotu 10. listopadu a potrvá až do 3. března.

Spustit audio