Kam o víkendu na výlet? Na podzimní trhy v Jinočanech nebo výstavu legendární hlavy Kelta

17. září 2020 19:00

Užijte si pestrý víkend a vyrazte třeba do Nového Strašecí za unikátní hlavou Kelta, do Lysé nad Labem na výstavu Kůň nebo za památkami do Příbrami. Přečtěte si naše tipy na zajímavé akce ve středních Čechách.

Hlava druida od Mšeckých Žehrovic v Novém Strašecí

Do Nového Strašecí se na dva dny vrací hlava druida od Mšeckých Žehrovic. Legendární opuková plastika se představí v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin v místním muzeu. V sobotu bude navíc bohatý doprovodný program. V muzeu se představí keltská řemesla a na Komenského náměstí zahrají kapely, vystoupí tanečníci a své umění předvede i dudák.

Svatá Ludmila v Mělníku

Regionální muzeum v Mělníku připomíná českou kněžnu – svatou Ludmilu. Na letošek totiž připadá 1 100. výročí její smrti a v parku u mělnického kostela Svaté Ludmily se v sobotu v půl druhé odpoledne otevře výstava nazvaná Střední Čechy – krajina svaté Ludmily. K tomu se přidá komentovaná prohlídka, středověká módní přehlídka nebo vystoupení hudební skupiny Řemdih. Výstava bude na místě do konce října.

Zažít město jinak Nymburk

V Nymburce bude v sobotu druhý ročník sousedské akce Zažít město jinak. Koná se mezi paneláky pod zelenými korunami stromů na prostranství za Eliškou. U hřiště „Nezlobiště“ budou přichystané výtvarné dílny pro děti i dospělé, sportovní hry, výstava a další. Začíná se ve 14 hodin a vstup je zdarma.

Výstava Kůň v Lysé nad Labem

V Lysé nad Labem se ještě v neděli můžete podívat na výstavu jednoduše nazvanou Kůň. Návštěvníky čekají teplokrevná, plnokrevná, chladnokrevná, sportovní, historická i malá plemena, poníci a miniaturní koně. Všichni budou k vidění nejen v boxech, ale i na obou předvadištích. Bude otevřeno od 9 do 17 hodin.

Podzimní trhy v Jinočanech

V Jinočanech se konají Podzimní trhy. Od půl desáté dopoledne do páté odpoledne bude na náměstí 5. května ve stáncích nabízeno ovoce, zelenina, perníčky, med, bylinkové čaje, keramika, podzimní dekorace nebo káva. Děti zabaví tvořivá dílna a malování na obličej. V 10 hodin se bude hrát pohádka a během dne zahraje harmonikář.

Historická Příbram

Příbram ožívá historií. V jednu a ve čtyři hodiny odpoledne nabízí v neděli prohlídku horní chodby proboštství na Svaté Hoře. Průvodce zájemce zavede také k nově zrestaurovaným podlahovým barokním hodinám v tzv. biskupském pokoji. Začátek je v prodejně v ambitech pod hodinovou věží.

Spustit audio