Karviná pod Františkem Strakou získala první body, když porazila Baník 2:0

30. březen 2019

Důležitý krok k záchraně v první lize udělali fotbalisté Karviné. V domácím prostředí porazili ostravský Baník 2:0 a posunuli se tak na 15. místo tabulky.

Regionální derby hodně prožíval karvinský trenér František Straka. Zkušený kouč byl po zápase spokojený jak s týmovým výkonem, tak s atmosférou na stadionu. Mrzely ho ale nádavky od některých fanoušků soupeře.

„Naskočil jsem do naší ligy po návratu z ciziny a hodně mě překvapilo, že tady lidé vůbec nemají respekt. Totálně mě to zaráží a mrzí, protože trenér, hráči a všichni jsme lidé, kteří se snaží odevzdat maximum pro tým. A když vás takovým způsobem uráží – a já jsem to slyšel – tak to zamrzí,“ říká zklamaně trenér Karviné František Straka.

Naopak spokojený byl s domácím publikem. Karvinské fotbalisty totiž hnal za vítězstvím zaplněný stadion. „Těšilo mne, že utkání bylo vyprodané. Měli jsme výbornou kulisu, lidé nám fandili a to je důležité,“ dodává Straka.

Zkušený trenér si vychutnal i pozápasovou oslavu v kabině. Podle něj je teď v týmu dobrá atmosféra. „Jsem strašně moc rád, že kluci na mne v kabině čekali a měli jsme tam ten vítězný pokřik. Oni jsou odhodlaní, a když k tomu budou tak i přistupovat, mají reálnou šanci porvat se o to, aby zůstali v lize,“ dodává odhodlaně trenér Karviné František Straka.

Karviná se dočkala prvního vítězství pod vedením trenéra Straky a naplno bodovala po sedmi zápasech. V tabulce si polepšila na předposlední místo o bod před Duklu, která má však utkání k dobru. Ostrava naopak prohrála čtvrté z posledních pěti utkání a na pátém místě ji dělí už jen pět bodů od sedmé Mladé Boleslavi a osmého Liberce.

26. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Baník Ostrava 2:0 (0:0)
Branky: 49. Budínský, 72. Galuška. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Dohnálek. ŽK: Krivák, Wágner, Berkovec - Hrubý, O. Šašinka. Diváci: 4880.

Spustit audio