Kateřina Nerušilová je v kuchyni ráda a chystá se otevřít cukrárnu
Kuchyň je pro mě místo, kde se uklidním a mohu být sama sebou. Ráda zhmotňuji svou kreativní energii do podoby sladkých i slaných dobrot. Jimi pak potěším nejen sebe ale i mé blízké. Takto se charakterizuje Kateřina Nerušilová.
I v této nelehké době se chystá otevřít vlastní cukrárnu, kde chce své produkty moderní cukrařiny vyrábět a prodávat. V předvelikonočním čase určitě přidá i tipy na výrobu tradičních dobrot, ale s netradiční recepturou.
Související
-
Setkání s Mirkou van Gils Slavíkovou
Asi nejznámější cukrářkou v Česku je Mirka van Gils Slavíková. Proslavila ji role porotkyně v soutěži Peče celé Česko, ale milovníci pečení její recepty znají už mnoho let.
-
Sklady na kuchařské čepici značily dovednost svého majitele
Původně, před přibližně 200 lety, bývala kuchařská čepice výhradně bílá, vysoká a plisovaná. Počet záhybů na ní prý hlásal, na kolik způsobů dokáže kuchař připravit vejce.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.