Každým zápasem se zlepšujeme. Jsme schopní Třinec porazit, říká před čtvrtým finále trenér Martinec

23. duben 2023

Obtížnou misi mají před sebou hokejisté Hradce Králové. Ve finále extraligového play-off už nemohou ztratit ani jeden zápas. Třinec totiž vede v sérii 3:0 a je blízko zisku čtvrtého titulu v řadě. Východočeši dnes od 17 hodin budou hrát ve Slezsku o všechno. Poslechněte si ohlasy obou trenérů před čtvrtým finálovým střetnutím. 

„Určitě se připravíme na další zápas. Víme, kde nás tlačí bota. Potřebujeme zlepšit hru v předbrankovém prostoru a získat trochu klidu do zakončení,“ popisuje trenér Tomáš Martinec problémy Hradce Králové ve finálové sérii.

Východočeši se trápí v útoku. V třetím zápase série prohráli 0:1, když se neujala žádná z jejich 30 střel. Frustrující bilance ale podle kouče hradecký tým do čtvrtého finále nepoznamená a najít motivaci bude jednoduché.

„To nebude vůbec těžké, hráči si každý zápas „užívají", těší se na další bitvu a znovu budou odhodlaní se porvat o první vítězství,“ vysvětluje Martinec.

Jeho tým už si ve finále nesmí dovolit prohrát. To třinecký kouč Zdeněk Moták se stresovat nemusí. Jeho hráči jsou krok od dalšího titulu, ale velké euforii nepropadají.

Čtěte také

„Ti hráči jsou dostatečně zkušení na to, aby se kvalitně připravili,“ říká před čtvrtým finálovým zápasem šéf třinecké střídačky.

Třinec přivítá na svém ledě Hradec Králové podruhé v sérii a může to být také naposled.

„Samozřejmě nic nevzdáváme. Věděli jsme, že musíme čtyřikrát vyhrát a na tom se nic nemění. Je to pořád stejné, jen jsme neudělali první krok. Každý zápas je pro nás zkušenost a každým utkáním se zlepšujeme. Zase do toho půjdeme s vírou, že jsme schopní Třinec porazit,“ dodává kouč Hradce Králové Tomáš Martinec.

Čtvrté finále začíná v 17.00 a stanice Radiožurnál Sport ho odvysílá v přímém přenosu, Radiožurnál nabídne reportážní vstupy.

autoři: Lukáš Kaleta , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás