Klára Issová má už svou vlastní hvězdu na chodníku slávy

14. září 2021

Držitelka Českého lva herečka Klára Issová má od září 2021 ve Zlíně hvězdu na chodníku slávy. Odkryli ji pořadatelé 61. ročníku Zlín Film Festivalu. Druhá letošní chodníková hvězda patří Anně Geislerové.

Na Zlín Film Festivalu 2021 jste se mohli zúčastnit živého vysílání některých pořadů Českého rozhlasu Zlín. Jedním z hostů byla i herečka Klára Issová.

Klára Issová si zahrála v 6 pohádkách, například O svatební krajce nebo v pohádce Královský slib. Asi nejznámější její pohádkovou rolí je Panna Marie v pohádce Anděl Páně. „Dost často mě lidi mají s touto pohádkou spojenou a stává se mi, že když mě potkají na ulici, tak neřeknou: ‚Jé, Klára Issová.‘, ale: „Jé, Panenka Marie!‘, takže mám takovou hezkou přezdívku,“ říká s úsměvem Klára.

V rozhovoru s redaktorkou Andreou Kratinou si Klára Issová povídala i o své cestě k herectví nebo o svém prvním filmu Indiánské léto. „Doslova mi to změnilo život. Tehdy se rozjel vlak, který se už nezastavil,“ dodává ke své první roli.

Klára Issová v živém vysílání Českého rozhlasu Zlín (Zlín Film Festival 2021, na fotografii s Andreou Kratinovou)

Svého prvního Českého lva dostala za vedlejší roli ve filmu Juraje Jakubiska Nejasná zpráva o konci světa. V rozhovoru přidává i perličku ze zákulisí tohoto filmu. Tehdy měla podle scénáře už na začátku filmu zemřít, režisér to ale změnil. Řekl prý: „Ty sa mi páčiš, ty budeš žiť.“ S humorem také vzpomíná na děkovnou řeč, kterou při předávání Českých lvů tehdy pronesla. 

Klára Issová má od roku 2021 hvězdu na chodníku slávy ve Zlíně

Celý rozhovor plný úsměvů, vlídnosti a humoru vám nabízíme v záznamu.

Zlín Film Festival 2021 - zahájení

Hvězdy na zlínském chodníku slávy

Hvězdy na chodníku slávy ve Zlíně před Velkým kinem letos pořadatelé Zlín Film Festivalu odhalovali 16. rokem. Loni ji získali herci Jiří Mádl a Vojtěch Kotek. V předchozích letech například herec Jan Hrušínský a zpěvačka Helena Vondráčková, Ivana Andrlová, režisér Karel Smyczek, herečka Pavlína Mourková, Klára Pollertová-Trojanová a Jiří Strach, Lucie Zedníčková, Jan Potměšil, Tomáš Holý, Žaneta Fuchsová nebo Vladimír Dlouhý a jeho bratr Michal.

autoři: Andrea Kratinová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související