Komunální volby 2022 – speciál z Bruntálu

7. září 2022

Letos v Bruntále kandiduje celkem 8 subjektů, v roce 2018 jich bylo devět.

Kandidujícím subjektům jsme položili čtyři otázky.

  1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu?
  2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu?
  3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?
  4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch?

Pořadí odpovědí kandidujících subjektů je abecední podle jejich názvu.

Český rozhlas Ostrava do odpovědí nezasahoval - jazykově, stylisticky, ani obsahově. Jde o názory a tvrzení kandidujících subjektů.

Na jednotlivé odpovědi měl každý subjekt nejvýše 1000 znaků (včetně mezer). Při delší odpovědi se za poslední slovo, které překročilo limit 1000 znaků, vkládají tři tečky a informace „zbytek odpovědi přesáhl limit 1000 znaků“.

Klikněte si na odpovědi jednotlivých kandidujících subjektů v Bruntále:

ANO 2011

Odpovídá lídr Martin Henč.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu? 

Ano, protože je nesmyslné uložit projekt včetně stavebního povolení tzv. do šuplíku. Důvodů pro nerealizování je několik. Za prvé městu nebyla přidělena dotace, a tak by nebylo naplněno usnesení ze ZM, které se dohodlo, že bez dotace se stadion stavět nebude. Druhý důvod je zvýšení ceny materiálu. Takže finanční zatížení města by bylo dost vysoké vzhledem k dalším plánovaným investicím, které budou závislé na cizích bankovních zdrojích, které jsou také nyní drahé. Budeme doufat, že dotační titul na výstavbu ZS se objeví a cena materiálu i peněz se ustálí.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu?

V dohledné době určitě ne. Za mne je zvýšení neadekvátní, proto jsem nehlasoval pro takové vysoké navýšení. Chtěl jsem prosadit systematické (matematicky vypočítané a trasparentní pro všechny občany) a postupné zvyšování na základě rekapitulace ekonomiky odpadů za předešlý rok. Startovalo by se na částce 750,-Kč, která z tohoto propočtu vychází. Bohužel tento návrh nebyl ZM akceptován.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?

Chceme pokračovat ve finanční podpoře – dotace novým lékařům. Nyní se zapojilo i Dobrovolné sdružení obcí Bruntálsko, jehož je město BR členem, a které se bude společně s ostatními členy podílet na tomto dotačním projektu. Navíc probíhá jednání s MSK OV, který by se mohl na tomto projektu také finančně podílet.  Nadále budeme spolupracovat s krnovskou nemocnicí – panem ředitelem (senátorem) L. Václavcem, který řeší napříč městy a obcemi nedostatek lékařů a dostupnost lékařské péče. V loňském roce nemocnice zajistila zachování plicní ambulance a plánuje BR podpořit novým zubním lékařem. Město navíc finančně v rámci investic podporuje bruntálskou nemocnici, kterou provozuje soukromý subjekt.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch? 

Město Bruntál jako člen Mikroregionu Slezská Harta a já jako člen předsednictva podporujeme rozvoj této přehradní lokality, včetně provozu lodní dopravy. Buduje se 1. část cyklostezky, která má v budoucnu propojit město Bruntál s přehradní hrází o celkové délce přes 20 km. Cestovní ruch chceme podpořit nově vytvořenými turistickými cíli. Probíhá rekonstrukce věže kostela v centu BR pro využití vyhlídkové věže. Dále chceme zpřístupnit bruntálskou baštu, která má mít    i edukativní charakter, kamennou štolu v lomu a zrekonstruovat tzv. farní uličku. Tyto cíle by měly vytvořit různé turistické okruhy. Řešíme i ubytovací kapacity určitých parametrů, které v BR chybí.

Bruntál 2022

Odpovídá lídr kandidátky Petr Rys.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu?

Občané města Bruntálu si zastřešený zimní stadion jednoznačně zaslouží. Zimní stadion na Kavalcově ulici má kompletně zpracovanou projektovou dokumentaci a má vydané stavební povolení. Stávající projekt nebyl schválen ne z důvodu nezájmu, ale z důvodu nepřidělení dotace z Národní sportovní agentury a naprosto bezprecedentnímu výkyvu cen stavebních prací oproti připravovanému rozpočtu. Lze předpokládat, že v případě vyhlášení nových dotací Národní sportovní agenturou se budou noví zastupitelé rozhodovat, zda podat žádost o dotaci a zjišťovat aktuální cenové podmínky. Z dlouhodobého pohledu je stávající nezastřešená ledová plocha neprovozovatelná a neodpovídající současným standardům a nárokům. Řešením tedy je pokračováním projektu na ulici Kavalcova.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu? 

Poplatky za svoz a zpracování komunálních odpadů byly změněny po několika letech stagnace. Při schvalování aktuální výše se vycházelo z nákladů za rok 2020 a 2021. Tedy ještě před explozí inflace a nákladů obecně. Přesto lze předpokládat, že se v krátkodobém horizontu výše poplatků nebude zvyšovat.

Naopak, je vysoce pravděpodobné, že se výše poplatků bude měnit i v ostatních městech. Skutečné náklady na zajištění svozu a likvidace komunálních odpadů jsou totiž ve všech městech velmi podobné. Stejně jako množství likvidovaného odpadu, přepočtené na počet obyvatel daného města. To znamená, že si zástupci měst budou muset vybrat, zda budou rozpočty svých měst spotřebovávat na provozní výdaje nebo budou hradit opravy veřejného majetku, případně investovat do rozvojových aktivit.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?

Dostupné zdravotní služby jsou klíčové pro zachování životního komfortu bruntálských obyvatel. Bohužel, ve státní a krajské politice se přistupuje diferenciovaně k různým typům provozovatelů zdravotní a zejména nemocniční péče. Například do nemocničních zařízení provozovaných Moravskoslezským krajem je pravidelně investováno z veřejného rozpočtu kraje, privátní provozovatelé nemocnice v Bruntále takové štěstí nemají.

Město Bruntál však neustále investuje do budovy nemocnice ze svého rozpočtu. V rámci posledních investic proběhlo několik dílčích akcí. Oprava vstupního předprostoru se zvýšením komfortu pro imobilní pacienty, rozsáhlá výměna oken, oprava fasády nebo opravy vnitřních rozvodů.

Město však neinvestuje pouze do nemocnice, ale zřídilo také dotační fond, ze kterého se v uplynulých letech dotovaly privátní lékařské praxe, které jsou v Bruntále potřebné a hojně využívané. Více než dva miliony korun tak byly distribuovány mezi praktické i specializované lékaře, kteří mají své ordinace ... zbytek odpovědi přesáhl limit 1000 znaků

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch?

Město Bruntál je městem mezi horami a vodou. Tradičně je nazýváno bránou Jeseníků. Blízkost Slezské Harty a jesenických hor je dobrým předpokladem, aby do Bruntálu zavítalo více turistů. Mohou navštívit zámek se zahradami a salou terrenou, jež prošly rekonstrukcí a jsou opravdu nádherné. Mohou navštívit Wellness centrum se slanou vodou. Mohou se vypravit na Uhlířský vrch a projít se historickou lipovou alejí.

Město Bruntál se může podílet na spoluorganizování destinačního managementu celé oblasti, což činí. Současně také provozuje Městské informační centrum, jehož náplní je intenzivní pozitivní marketing města. Mělo by ale také investovat do rozšiřování nabídky cílů pro turisty. A jednou takovou investicí je poskytnutí finančního daru více než 2,5 milionu korun Římskokatolické farnosti Bruntál, která spravuje kostel Nanebevzetí Panny Marie v centru města. Předmětem projektu je zpřístupnění věže kostela pro návštěvníky a vybudování pravidelné vyhlídkové trasy, kdy z věže kostela je jedinečný ... zbytek odpovědi přesáhl limit 1000 znaků

ČSSD a nezávislí

Odpovídá lídr Vladimír Jedlička.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu?

Nikdy jsme nehlasovali pro tak megalomanskou stavbu. Naše město nemá v hokeji žádnou tradici. A s ohledem na současné ceny energii by  roční provozní náklady byly pro rozpočet  města  doslova smrtící. Je potřeba se vrátit k minulému řešení a to zastřešit stávající zimní stadion, zmodernizovat šatny a technologii chlazení. To vše za  třetinu ceny. S  ohledem na velikost našeho města dostačující.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu?

Nejsme zastánci zvyšovaní ceny za svoz odpadu. Už tak je tato položka v rozpočtu domácností veliká, při současných cenách za energie, služby a potraviny. Víme, že město poplatek ještě dotuje , ale i tak občané našeho města platí téměř nejvíce v porovnání s okolními městy. Jsme spíše pro efektivnější vymáhání nedoplatků, které se pohybují ročně v řádu milionů Kč. A pak třeba zbyde i na odpuštění poplatků pro seniory ve vyšším věku, kteří by si to zasloužili.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?

Zdravotní péče je obecně v našem okrese na velmi špatné úrovni. I přes sliby našeho senátora se stále nedaří do města přivést specialisty jako oční lékaře či zubaře. Nepomáhá ani pomoc v podobě přidělení bytů či vybavení ordinace. Město má velmi malé možnosti, jak tuto situaci zlepšit. Je to spíš v kompetenci kraje, poslanců a příslušného senátora aby pomohli. Naše oblast bruntálska je hodně v této oblasti opomíjená.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch?

Cestovní ruch díky blízké přehradě Slezská Harta se hodně zlepšil i ve městě. Je ale stále co zlepšovat a vyhledávat nové atraktivity pro turisty. A  určitě by se v našem městě dalo ještě mnohé vylepšit. Je stále ještě nevyužitý prostor na Uhlířském vrchu a jeho okolí.  Tam se ještě skrývá velký potenciál. V bývalém lomu by se mohl vybudovat přírodní amfiteátr k pořádání různých akcí. Možná by se mohlo začít od čistoty ve městě, úpravě laviček, košů zastávek atd.

Nová radnice 2022

Odpovídá lídr Jan Franek.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu? 

Veřejnost očekává zastřešení zimního stadionu, a to jak pro možnost bruslení občanů, tak i pro sportovní vyžití mládeže v ledním hokeji. Současná pokračující koalice se zaměřila na výstavbu nového zimního stadionu v úrovni interiéru jak pro města s tradičním pěstováním soutěžního ledního hokeje. Co však nesou mnozí občané Bruntálu s nelibostí, je prosazení výstavby na ulici Kavalcova v areálu průmyslové školy. Tímto rozhodnutím byl zmařen návrh Technických služeb Bruntál, provést rekonstrukci nebo výstavbu nového zimního stadionu na Staroměstské ulici. Při prosazování svého záměru koalice zamlčena zvýšení ceny výstavby o vyvolané investice zhruba za dalších 30 mil. Kč. Tím se cena okamžitě navýšila, včetně DPH, cca na 160 mil. Kč před covidem.

K výstavbě, či rekonstrukci stávajícího zimního stadionu by mělo dojít, neboť na tom stojí pokračování rozvoje ledního hokeje u mládeže a podpora tohoto odvětví sportu. Celá investice si však bude vyžadovat změnu místa na Staroměstskou ulici.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu?

KSČM spolu s hnutím PES, jsou zásadními odpůrci zvyšování ceny za komunální odpady. Toto své stanovisko jednak KSČM prosazovala na jednáních zastupitelstva od listopadového zasedání 2021, kdy byl 17 hlasy poplatek schválen. Proto ještě v letošním roce učinila KSČM návrh na snížení takto vysokého poplatku od roku 2023 na částku 700,- Kč ročně, což bylo zastupitelstvem odmítnuto. Máme za to, že město nevyčerpalo všechny možnosti postihnout komplexně tvůrce odpadů na území města, protože se zaměřila stávající koalice pouze na občany a vynechala podnikatele a zejména obchodní řetězce. O tomto byl dokonce ze strany KSČM publikován článek v tisku „Náš domov“. Samozřejmě, že koalice na tyto názory nereaguje a trvá na dalším vyšším poplatku s pohrůžkou do budoucna dalšího možného zvyšování. Tuto myšlenku stávající koalice proto v rámci tvorby nového volebního programu nebudeme jako koalice KSČM a PES, podporovat a jsme pro snížení poplatku na částku 650,- Kč.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?

Budeme prosazovat systém pobídek pro lékaře jako je finanční podpora pro zajištění ordinací, pomoc při zajišťování bydlení v Bruntále, příspěvek na nájemné za ordinace, oslovování mediků přímo na fakultách a spolupráci s fakultami pro zajištění potřebných lékařských profesí. Znovu se vrátíme ke zřízení funkce koordinátora zdravotní péče pro řešení všech souvislostí spojených se zdravotní péčí o občany města. Tímto budeme chtít dosáhnout toho, občané města nemuseli tápat při hledání odborného či praktického lékaře. Dále očekáváme, že prostřednictvím zdravotního koordinátora dojde k řešení podnětů a připomínek občanů v oblasti zdravotnictví na území města Bruntálu.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch?

Pro podporu cestovního ruchu ve městě budeme vycházet ze Strategického plánu rozvoje města Bruntálu, kde je potřeba jednak pokračovat v akcích na zvýšení rozvoje cestovního ruchu, pokud jsou programově již rozpracovány a dále se budeme zabývat problémy, které byly ve Strategickém plánu rozvoje vyhodnoceny jako nedostatečné. Např. problémy nedostatku ubytovací kapacity bychom chtěli řešit v úzkém rozvoji bydlení a jeho výstavby. Cestovní ruch představuje mnoho problémů, které je těžké zahrnout do stručné odpovědi nebo koncepce volebního programu koalice KSČM a PES. Přesto alespoň náznakově naznačujeme, že budeme trvat na pokračování ve výstavbě výukového bazénu a rozšíření saun, na přípravu rekonstrukce přírodního koupaliště.

PROZMĚNU

Odpovídá lídr Radek Zatloukal.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu? 

Naše hnutí dlouhodobě v otázce výstavby zimního stadionu zastává názor, kdy stavbu  podpoříme pouze v případě , že z vlastních zdrojů města bude vyčleněno maximálně 100 miliónů Kč. 

Pokud tedy bude vypsán dotační titul , který pokryje rozdíl  mezi investicí města a skutečnou cenou díla , ano, k výstavbě se vraťme.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu? 

Zvyšovat poplatky nechceme . Chceme však účinně vymáhat nedoplatky od neplatičů.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat? 

Jako město máme v tomto směru omezené kompetence. K již zavedeným podporám chceme přidat osvobození potřebných ordinací od nájemného  a od plateb za energie. Toto lze samozřejmě řešit pouze v městských prostorách.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch? 

Jako prioritu vidíme dokončení přístavby saunové zóny ve wellness centru.

Dále bychom rádi přilákali turisty a obyvatele okolních obcí na kulturní, společenské a sportovní akce atraktivního charakteru.V tomto ohledu , myslíme , v našem městě pokulháváme. Hlavně pro mladší generaci se toho ve městě děje opravdu málo,

Svoboda a přímá demokracie (SPD)

Odpovídá lídr Martin Pospíšil.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu?

Krytý zimní stadion v Bruntále rozhodně chybí a veřejnost i sportovní kluby by krytý stadion určitě přivítali. Krytý zimní stadion by umožnil rozvoj ledových sportů v Bruntále. SPD v Bruntále je pro stavbu zimního stadionu, ovšem uvědomujeme si, že bez dotační podpory by to bylo pro Bruntál velice nákladné. Takže ano, ale jen s dotační podporou.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu?

Jsme kategoricky proti dalšímu navyšování poplatků. Právě u poplatků za odpad vidíme největší selhání dosavadního vedení města, kdy máme absolutně nejvyšší poplatek za odpad v ČR spojený s nejméně motivačním systémem k třídění při sběru domovního odpadu. Budeme prosazovat změnu systému platby za domovní odpad a to na systém motivační (PAYT), kdy občané města budou platit jen za netříděný domovní odpad, který skutečně vyprodukují.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat? 

Dostupnost zdravotní péče je jednou z priorit našeho programu.

Budeme podporovat motivační příspěvky na zřízení ordinací pro ambulantní specialisty z oborů, které tu buď úplně chybí anebo kterých je v Bruntále stále nedostatek jako jsou například stomatologové.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch?

Při podpoře cestovního ruchu chceme prezentovat město Bruntál jako vstupní bránu do našich krásných Jeseníků. Chceme rozšiřovat interregionální i mezinárodní spolupráci v oblasti turistiky, společné propagační akce – jeden region propaguje druhý i v rámci partnerských měst atd. Budeme podporovat kulturní, sportovní a relaxační zařízení v Bruntále. Podporujeme snahu o vybudování výukového bazénu a přístavbu saun u našeho Wellness centra. Budeme se věnovat péči o místní historické a kulturní památky a obnovíme členství města ve Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska

SPOLU

Odpovídá lídryně Marcela Žáková.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu? 

Vrátit se k otázce zimního stadionu určitě ano, město a hlavně Bruntalané si zastřešenou ledovou plochu určitě zaslouží. Vrátit se k plánu stavby stadionu na Kavalcově ulici ne. Náklady jsou příliš vysoké, v budoucnu by bylo těžké takový stadion ufinacovat. Město by se finančně neúměrně vyčerpalo, každá potřebná investice do údržby a opravy našeho majetku by byla problém. Takže my podporujeme rekonstrukci stávajícího zimního stadionu na Staroměstské ulici.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu? 

Ještě zvyšovat? Rozhodně ne, nehlasovali jsme ani pro současné zvýšení. Víme, že existují i města, kde se za odpad neplatí nic, a jde to. Nezpochybňuji výši nákladů na úklid města, jak byla spočítána, jenže nezahrnuje pouze náklady na svoz komunálního odpadu, ale celou částku vynaloženou na úklid podělenou počtem občanů, tedy i náklady např. na zametání silnic a chodníků a podobně, což se svozem komunálního odpadu nemá nic společného. Takže budeme-li mít příležitost cenu odpadů po volbách změnit, určitě to uděláme. Nechci slibovat, že nebudeme za odpady vybírat nic, i když se nám to líbí, ale na to určitě sílu mít nebudeme. Ovšem výrazné snížení výše poplatků je pro nás jasnou prioritou.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat? 

To je pro Bruntál klíčové a nesmírně těžké téma. Nemůžeme připustit, aby se rozsah zdravotní péče v Bruntále ještě víc omezil. Vzhledem ke skladbě obyvatel musíme rozhodně rozvíjet sociální komunitní péči o seniory, odlehčovací služby, další služby opírající se o činnost Centra sociálních služeb Pohoda. Dále je nutné udržet dostatečnou síť pediatrů, zubařů, gynekologů a praktických lékařů i pro lidi z okolí. Musíme být připraveni na nezbytnost podpory provozu stávajících ambulancí, vypisovat granty, pomáhat s rozjezdem nových ordinací. Stejně je nutné udržet a rozšířit lůžkovou péči, ve spolupráci s provozovatelem nemocnice mít zabezpečeno kompletní schéma specializovaných činností, získat odborníky, kteří by dojížděli aspoň na částečný úvazek, třeba jeden den v týdnu, nebo provozovali specializované ambulance navázané na nemocnici. To město samo nezvládne, ale musíme spolupracovat a pomáhat, nabízet školky, školy, odpovídající bydlení, možnost postavit si vlastní dům přímo ve městě.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch? 

Máme výbornou výchozí pozici, ale neumíme ji dostatečně využít. Je potřeba podporovat infrastrukturu navázanou na turistiku, malé a střední podnikatele, kteří poskytují služby v oblasti cestovního ruchu.

Město a jeho okolí musí návštěvníky lákat pořádkem, stavem komunikací a chodníků, úpravou travnatých ploch. Tady vidím velký dluh. Podpoříme rozvoj ubytovacích kapacit, aby turisté měli chuť se zdržet a utratit peníze přímo ve městě, ne Bruntálem jen projet. Ve spolupráci s MIC, které chceme výrazně podporovat v jeho aktivitách, zlepšíme ve veřejném prostoru informovanost o tom, co může Bruntál nabídnout, ať už významná místa nebo událost, nebo známé rodáky. Budeme spolupracovat i s okolními samosprávami. Využijeme potenciál městského parku, chybí mu veřejné fotbalové hřiště pro kluky, co si rádi zahrají fotbal jen tak, prostory pro rodinné grilování...

Bruntál srdcem a rozumem

Odpovídá lídr Luděk Šarman.

1. Mělo by se město vrátit ke stavbě zimního stadionu? 

Naše město se musí vrátit k této investici a neopakovat stejnou chybu jako v loňském roce. Rada města zadala tak přísné a konkrétní podmínky na výběr zhotovitele, že je nemohl splnit nikdo, tím pádem Město neobdrželo relevantní nabídku a nezjistilo aktuální tržní hodnotu zakázky." Pro úspěch této akce získáme podporu široké veřejnosti, sportovců, nejsilnějších místních firem a podporu nového zastupitelstva.

2. Chcete dál zvyšovat poplatky za zpracování komunálního odpadu? 

Společně budeme hledat úspory s občany a Technickými službami města Bruntál a poplatky za zpracování komunálního odpadu zvyšovat nebudeme.  Občanům musíme vysvětlit proč neumíme vytřízený odpad zpracovat a zpeněžit.

3. Jaké kroky pro zlepšení dostupnosti zdravotní péče chcete podporovat?

I přes nedávnou pozitivní změnu v proplácení odborných výkonů praktikům od pojišťoven Bruntálu stále chybí lékařská péče, včetně té specializované. Chceme k nám přilákat nové lékaře a ve spolupráci s nemocnicemi Opava. Krnov, Šternberk, Šumperk zajistit potřebné kapacity pro občany.

Ohledně  "přilákání" lékařů do Bruntálu – nové vedení města musí nabízet prostory pro ordinaci, ev. bydlení a další služby (školky...)

Je to na úrovni jednání starosta - ředitel nemocnice – zdravotní pojišťovny, má to svoji váhu a přinese to oboustranný efekt.

4. Jak chcete ve městě podporovat cestovní ruch? 

a)        Propojení města se Slezskou Hartou
Vybudovat cyklostezku Bruntál – Slezská Harta 

b)        Osvětlení bruntálského zámku za strany od Bistra Emona a Wellness centra.
Vzácná a krásná historická budova v centru města nejde z hlavního průtahu městem téměř vůbec vidět. A je to škoda. Dobře udělané noční osvětlení udělá objektu reklamu jako máloco.

c)        Kulturně společenské akce v roce
Ve městě chybí kulturní agentura, která zajistí celoroční bohatý program pro obyvatele i návštěvníky města a kde jsou každý týden min 2 akce po celý rok. 

d)        Příměstský hotel v Bruntále - připravit podmínky s nabídkou pro investory.
V hladině rozvoje cestovního ruchu, nezbytné vybudování hotelu kategorie ****  v lokalitě Uhlířského vrchu  dle zpracované studie. Ve městě v lokalitě bývalého SOU na Dukelské 5 jako rekonstrukce.

e)        Vybudování kulturně společenského areálu
Ve městě chybí moderní prezentační  oplocený prostor (kryté pódium se základní technikou + hlediště + zázemí pro vystupující i návštěvníky). Tento je nezbytný ... zbytek odpovědi přesáhl limit 1000 znaků

Spustit audio