Koncert Sylvie Bee, hororová opera, zahájení turistické sezóny... Vyberte si z našich tipů

16. březen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Koncert Sylvie Bee v Opavě
Opavský klub Art láká v pátek návštěvníky na koncert šansonů v podání Sylvie Bee. Na klavír ji doprovodí Václav Kramář. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Divadlo ve Štramberku
Ve Štramberku v pátek můžete vidět další představení z 25. ročníku Přehlídky amatérských divadelních souborů. Představí se místní Divadlo Pod věží Štramberk s hrou Járy Beneše Na tý louce zelený. Začátek je o půl osmé večer v kulturním domě.

Hororová opera v Gongu
Milovníkům tvrdší rockové muziky bychom na pátek mohli doporučit hororovou operu Vymítač. Tu uvádí pražská Rockopera v ostravském Gongu. Začátek je v 19 hodin.

Zahájení sezóny pěší turistiky
Klub českých turistů na Hukvaldech v sobotu zahajuje sezónu pěší turistiky, a to 22. ročníkem turistického pochodu Výstupy na kopce kolem naší obce.  Trasa měří celkem 25 kilometrů a vychází se v 9:45 hodin od brány do hukvaldské obory.

Pochod pro mozek
Pochod pro mozek můžete absolvovat v sobotu v Ostravě. Vyhlašuje jej Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging. Udělat něco pro své zdraví a mozkovou svěžest můžete od 14 hodin v Bělském lese. Sraz zájemců je u městského úřadu v Ostravě Hrabůvce.

Víkend u železničních modelářů
Jarní setkání také pořádají o tomto víkendu ostravští modeláři. Po oba dny jste vždy od 9 do 17 hodin vítání v prostorách Základní umělecké školy v Ostravě-Svinově. Obdivovat tam můžete vše, co patří k modelům železnic a vlaků.

Železniční model (ilustrační foto)

Bleší trh v Novém Jičíně
Starým a nepotřebným věcem můžete dát druhou šanci na Bleším trhu v Novém Jičíně. V sobotu mezi 9. a 15. hodinou se můžete stavit v bývalé prodejně textilu na ulici 28. října a něco tam prodat či si nakoupit.

Sběratelská burza v Ostravě
Ostravskou Černou louku v neděli opět obsadí sběratelé. Jejich burza tam začíná už v 7 hodin a potrvá do 12 hodin.

Burza vinylových desek
Jarní burzu vinylových desek můžete v neděli navštívit v prostorách Národního domu ve Frýdku-Místku. Začátek je v 11 hodin dopoledne, ve 14 hodin je připraven koncert Petra Górného.

Velikonoční jarmark
U Vodníka Slámy v Háji ve Slezsku v neděli pořádají tradiční Velikonoční jarmark. Stavit se tam můžete mezi 11. a 17. hodinou.

Spustit audio