Koncerty, tanec i noční průvod oživí centrum Ostravy. Začíná Festival v ulicích

29. červen 2018

Prázdniny v Ostravě odstartuje Festival v ulicích. V areálu Slezskoostravského hradu a také na Černé louce nabídne desítky koncertů českých i zahraničních zpěváků a kapel.

Aneta Langerová, David Stypka, nebo třeba britští The Carny Villains či italská formace Kalàscima. A k tomu Peter Lipa s Jitkou Zelenkovou anebo Zrní s komorním orchestrem Camerata Janáček. Takové jsou hlavní taháky dvoudenního ostravského Festivalu v ulicích. Jeho největší scéna bude letos nově na Slezskoostravském hradu.

„Hrad bude oživen i tím, že bude otevřen pro návštěvníky zdarma. Nově tam bude Design zóna, budou tam další stánky a program pro děti,“ říká organizátorka festivalu Petra Hradilová.

Další novinkou letošního roku je také noční průvod. „Nalákala už jen tím, že se nám tam objeví špička v oboru České republiky a možná i Evropy, právě ohňové divadlo Amanitas, které oživí celý průvod,“ dodává Hradilová.

Průvod vyjde dnes v 21:45 z centra Ostravy a bude směřovat na Slezskoostravský hrad.

Festival v ulicích začínal v roce 2011 jako ochutnávka Colours of Ostrava pro veřejnost. Jak připomíná šéfka Colours Zlata Holušová, postupně se i kvůli dalším doprovodným akcím jeho termín posouval a festival se stával nezávislejším.

Hlavní hvězdou Colours of Ostrava bude Pharrell Williams s kapelou N.E.R.D.

Publikum festivalu Colours of Ostrava 2017

Přes 350 koncertů, divadelních představení, filmů, diskuzí i výtvarných akcí nabídne návštěvníkům blížící se festival Colours of Ostrava. Na 17. ročník přijede 77 zahraničních kapel a zhruba polovina bude v České republice vystupovat poprvé. Právě objevování nových a často neznámých interpretů je podle organizátorů hlavní rys ostravského festivalu. Letos se představí například i výběr africké hudby.

„Jeho posun skončil vlastně na tomhle datu na konci června, které nám umožňuje vlastně všechny akce hladce připravit, ale samozřejmě klade na nás velké nároky, protože ti zahraniční hosté už jedou pouze na Festival v ulicích,“ říká Holušová

Ani letos lidé na Festival v ulicích nepotřebují vstupenky. Všechny koncerty jsou zdarma. K programu se připojily i některé ostravské instituce – třeba klub Cooltour nebo Dům umění. Například Ostravská univerzita pak pro veřejnost chystá sportovní scénu.

Mapu, program a spoustu dalších užitečných informací najdete na webu www.festivalvulicich.cz.

autor: mik
Spustit audio

Související