Kopřivnice plánuje opravu koupaliště za 100 milionů korun

22. červen 2022 10:40

Na kopřivnickém koupališti je zastaralá technologie bazénu a léta neopravená hlavní budova. Teď tam navíc chybí i tobogán, který muselo město kvůli havarijnímu stavu odstranit. Proto radnice plánuje generální opravu za 100 milionů korun. Vyhlásila už i soutěž, ve které chce vybrat nejlepší architektonický návrh.

Na koupaliště, které tvoří padesátimetrový bazén pro plavce i neplavce, přišel také pan Roman s vnoučaty. Právě pro děti by se mu líbila nová atrakce. „Na té ploše je spousta prostoru, na kterém si můžete vymyslet, co chcete,“ říká. Děti postrádají hlavně skluzavky nebo tobogán.

Na návštěvníky dohlíží plavčice Jana, která tady plánuje strávit většinu léta. „Budovu bych určitě spravila, ale zásadnější jsou podle mne hlavně ty vany, které už trošku padají. Chtěly by celé zrekonstruovat. Pak už by se tomu nedalo říkat retro koupaliště,“ říká.

Budova areálu je ze 70. let a je prakticky v původním stavu. „Chceme něco udělat i s touto budovou. Horní patro v současnosti není využívané, což bychom rádi změnili, abychom co nejlépe využili finanční prostředky, které chce město vynaložit,“ říká vedoucí odboru majetku kopřivnické radnice Adam Ondrášik.

Problematické technologie

Největší problém je ale jinde. „Je to především technologie bazénů, kdy technologie jsou umístěny pod bazénovými vanami. Jsou zastaralé a oprava není jednoduchá, protože se nacházejí pod dnem. Takže musíme v tuto chvíli do těch bazénů šáhnout a opravit,“ dodává Ondrášik.

Město si v tuto chvíli nechává zpracovat několik architektonických návrhů. Kromě nové technologie a opravy budovy počítá i s nějakou novou atrakcí pro děti. Podle plavčice Jany se totiž na odstraněný tobogán děti nejčastěji ptají.

Spustit audio

Související