Koupaliště Jindřich v Havířově má za sebou podprůměrnou sezonu

9. září 2020 09:48

Zatímco v loňském roce na havířovské koupaliště přišlo 45 tisíc návštěvníků, letos jich bylo o 15 tisíc méně. Podle vedení koupaliště to způsobila pandemie koronaviru ale i špatné počasí.

Na havířovském koupališti není jediný host, sezona tu oficiálně skončila. Přesto je ale v areálu rušno. „Nastává práce strojníků, kteří vypnou veškeré motory. Potom se musí vyčistit filtry, odpojit elektřina, vypustit voda,“ popisuje plavčík Jindřich Dolanský.

Přestože havířovské koupaliště v letošním roce opravilo padesátimetrový plavecký bazén, moc hostů si ho neužilo. Mohla za to nejen hygienická opatření spojená s koronavirem, ale i špatné počasí. „Sezona byla jiná, nezažil to nikdo,“ dodává Dolanský.

Kvůli ohnisku nákazy v dolech OKD platila pro Karvinsko po určitou dobu přísnější hygienická opatření. Na bazén mohlo přijít třeba jen sto lidí. „Dokonce se jeden den stalo, ale bylo to výjimečně, že se nám už ráno začali lidé houfovat do děsivé fronty. Byly tam i nějaké strkanice a hádky,“ vzpomíná plavčík.

I když letošní sezona byla podprůměrná, návštěvnost výjimečně nízká nebyla. Tvrdí to ředitel Správy sportovních a rekreačních zařízení v Havířově Radek Podstawka. „Letošní rok kopíruje rok 2014 a 2016. Tam bylo tak málo slunečných dnů, že se lišíme jen o pár tisíc návštěvníků. Takže si nemyslím, že by ten letošní rok byl až tak špatný,“ dodává.

Sezona na koupališti oficiálně skončila o víkendu. Teď se pracovníci města budou věnovat jeho celoroční údržbě.

Spustit audio

Související