Kouzelná přehrada Horní Bečva. Podívejte se na video projekt skladatele Adama Uličného

3. září 2021

Hudebník Adam Uličný, ostravský rodák žijící v Rožnově pod Radhoštěm, dal o sobě vědět jako zpěvák, ale hlavně jako autor hudby k videu zasněžených Pusteven. Cenami ověnčený muzikant se v novém projektu postavil i za kameru.

O Adamu Uličném jste mohli slyšet jako o popovém zpěvákovi v souvislosti s jeho skladbami Přestali jsme si vážit nebo V představách. Mnohem více však na sebe upozornil jako autor hudby k zimnímu videu Fascinující Pustevny a Radhošť.

Hudební skladatel, songwriter, zpěvák a multiinstrumentalista Adam Uličný pochází z Ostravy, vystudoval 12 let obor hra na klasický klavír. Jeho zaměřením a velkou oblibou je tvorba filmové hudby. Žije v Rožnově pod Radhoštěm.

Adam Uličný za hudbu k tomuto videu získal řadu ocenění. Nejprve zabodoval v Kanadě na Phoenix Shorts Film Festival (ocenění Award Winner v kategorii Best Composer). To bylo v dubnu. Další dvě ceny přišly v létě – na filmovém festivalu v Paříži získal hlavní cenu v kategorii Nejlepší originální dílo a následně pak hlavní cenu Award Winner na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

„Nechte se unést krásou přehrady na Horní Bečvě a vychutnejte si symbiózu úchvatných záběrů spolu s podmanivou hudbou,“ vyzývá skladatel a autor.

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.