Krajský soud začal řešit případ úmrtí hokejového fanouška z Havířova

23. listopad 2020 12:40

Krajský soud v Ostravě začal řešit smrt  hokejového fanouška. Loni na podzim ho při zápase havířovského klubu napadl člen bezpečnostní agentury. Mladý muž upadl a zranil se na hlavě, později v nemocnici zemřel.

Obžalovanému hrozí vězení od 5 do 10 let. Dohodu o vině a trestu hned na začátku procesu odmítl.

Podle státního zástupce Josefa Šuhaje incidentu předcházela slovní rozepře, kdy fanoušek na obžalovaného slovně útočil. „V momentě, kdy byl vyveden mimo stadion a již jakoby nespadal pod kompetenci pořadatelské služby a vlastně v dané chvíli ani nejevil nějaké známky protiprávního jednání, neměl být dle mého názoru napaden fyzicky,“ uvedl Šuhaj.

Obžalovaný u soudu prohlásil, že po události propadl alkoholu a skončil v péči psychiatrů v léčebně. Řekl, že když fanouška uhodil, tak si vůbec neuvědomil, co vše se může stát, a je mu to líto.

Tragický incident se stal loni v říjnu době zápasu 18. kola Chance ligy s Frýdkem-Místkem. Opilý muž, který patřil mezi problémové návštěvníky stadionu, nechtěl uposlechnout výzvu členů ochranky, aby opustil sektor vyhrazený pro fanoušky hostů. Ochranka jej proto vyvedla mimo stadion. Podle obžalovaného ale muž v nadávkách pokračoval, proto mu dal facku.

autor: Andrea Brtníková | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související