Krása začíná uvnitř. Pití zeleného čaje a domácí peeling jako naši pomocníci při boji s celulitidou

2. červenec 2022

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:49 Co zaměstnává herce a režiséra Tomáše Magnuska
  • 04:38 Proč je dobré pít ráno zelený čaj
  • 09:40 Módní trendy na léto a dovolenou
  • 13:17 Kosmetický rádce a recepty od Vlasty Libotovské
  • 17:47 Rady Terezie Hůlkové proti celulitidě
  • 21:59 Vezmeme vás mezi gladiátory

Terezie Hůlková ze Studia Wellness Perfekt v Hradci Králové a její rady, co si počít s celulitidou. Co můžeme udělat teď v létě, kdy odhalujeme nohy a tělo a zjišťujeme, že se nám celulitida zhoršila?

Když chceme zmírnit příznaky celulitidy, tak nás nezachrání jen domácí péče a peeling. Důležitý je především zdravý životní styl.
Terezie Hůlková, Studio Wellness Perfekt v Hradci Králové

Celulitida je odraz toho, jak se o sebe staráme, jak jíme i pijeme a jaký je náš životní styl. Doporučuji domácí rutinou péči. Kdy si můžeme pomocí různých válečků a peelingu trochu zmírnit dopad celulitidy.

Terezie je zastáncem hesla, že krása začíná uvnitř. Důležitý je tedy pitný režim a zdravé stravování?

Čtěte také

Přesně tak. Já vnímám, že krása začíná uvnitř. A myslím si, že správný pitný režim je to základní, co bychom měli dodržovat každý den. Důležitá je tam především pravidelnost. A stejné je to také u jídla. Protože tady platí obyčejná matematika.

Když se moc nehýbeme a máme sedavé zaměstnání se spoustou stresu, nemáme pokaždé čas si jít zacvičit a přitom jíme pořád stejně, tak je jasné, že to v následujících letech nebude dobré.

Jak může pitný režim pomoci s celulitidou? Kolik a čeho vypít?

Čtěte také

Každý den jsou minimem dva litry tekutin. A já jsem zastáncem konzumace zeleného čaje. Ten je již od pradávna dobrý na rozproudění a povzbuzení našeho těla. Obecně vzato je zelený čaj skvělý i na detoxikaci a hubnutí. Je to něco jako vyvážená strava. Zelený čaj dodá tělu jistě mnoho dobrého.

Zmínila jste i domácí peelingy? Jaké doporučujete?

V podstatě jakékoliv. Můžeme využít i nějakých takzvaných babských rad. Základem různých produktů je například káva. sůl nebo třtinový cukr. A měly by tam být nějaké hydratační složky. Když už provádíme fyzicky peeling, tak aby se vstřebávala i olejová složka. A samozřejmě je zapotřebí jiný peeling na obličej a jiný na tělo.

Čtěte také

Pokud chceme trochu zmírnit příznaky pomerančové kůže, tedy celulitidy, tak nás nezachrání jen domácí péče a peeling. Důležitý je tam především zdravý životní styl. Ale jistě mohu stav zlepšit alespoň tím, že si budu dělat jednou či dvakrát týdně peeling těla a obličeje.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související