Kriminalisté našli další syntetickou drogu. Obviněných už je osm

19. září 2018 05:00

Na Ostravsku přibývá obviněných kvůli syntetickému konopí. Kriminalisté už stíhají osm lidí, nově 30letého muže, kterému hrozí pětileté vězení. Smrtící droga už má na svém kontě dva lidské životy.

Syntetické konopí už na Ostravsku zabilo dva lidi

Nebezpečné drogy v Moravskoslezském kraji

Smrtící droga už má na Ostravsku na svém kontě dva lidské životy. Informaci dnes zveřejnila moravskoslezská policie, s tím že druhou obětí je 45letý muž.

Kriminalisté zajistili i nové balení syntetického konopí. Na stříbrném sáčku je modrá nálepka s nápisem amulet ALGIZ, potvrzuje krajská policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

„Nově zajištěné syntetické kanabinoidy se podobají rostlinnému materiálu, jsou opatřeny tou chemickou substancí a asi budou uživateli užívány kouřením,“ upřesňuje mluvučí.

Algiz se objevil po látkách s názvy Bakiba a SPD, přičemž od prvního případu zajistili policisté celkem 130 balení drog. Celkem se těmito novými drogami přiotrávily dvě desítky lidí, dva zemřeli.

Detail syntetického kanabinoidu Algiz

Obviněno je zatím osm lidí ve věku od 17 do 41 let. Převážné většině z nich hrozí pětileté vězení. Až na 18 let ale může být odsouzen šestatřicetiletý muž. Podle informací ČTK jde o bezdomovce, který drogu minulé pondělí konzumoval s o čtyři roky mladším mužem. Ten po jejím požití zemřel.

autoři: ada , tif
Spustit audio

Související