Krokodýl, který utekl v Ostravě, byl nalezen ve sklepě chovatelova domu

27. červenec 2021 10:38, aktualizováno

Zhruba metrový krokodýl, který v sobotu utekl chovateli ze zahrady v Ostravě-Hrabůvce, byl dnes nalezen ve sklepě domu, v němž chovatel žije. ČTK to řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.

„Okolnosti chovu zvířete budou i nadále zajímat policisty a pracovníky veterinární správy,“ uvedla. Podle informací ČTK je zvíře v dobrém stavu.

Zmizení zvířete majitel oznámil až v pondělí před polednem a od té doby policisté krokodýla hledali. Policisté zjistili, že muž krokodýla čelnatého (Osteolaemus tetraspis) koupil před čtyřmi lety od chovatele z Olomouckého kraje.

Krokodýl čelnatý, po kterém ostravská policie od pondělí pátrá. V sobotu utekl chovateli

„Z dodaného dokumentu ke krokodýlovi vyplývá, že tento je načipovaný a má Registrační list exempláře ohroženého druhu živočicha. Potvrzení neboli certifikace byla vydána výkonným orgánem, Krajským úřadem Olomouckého kraje. Důvod, proč však nový majitel v Ostravě o registru neučinil oznámení, nyní bude předmětem dalšího šetření. Také budeme prověřovat způsob jeho umístění i samotného chovu, ale také proč o útěku krokodýla učinil oznámení až po dvou dnech,“ uvedla Michalíková.

Policisté prohledávali okolí i zahrady okolních domů. Obcházeli jednotlivé domy a informovali jejich obyvatele o dané situaci. Policisté lidi upozorňovali, aby byli obezřetní a v případě nálezu krokodýla se ho sami nepokoušeli odchytit. Zvíře je mrštné a je schopno ulovit i menší psy či kočky.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související