Krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách

Šéfkuchař Aleš Petřík z ostravské restaurace Amfora poradí, jak připravit chutné a lehké jídlo. A navíc bude řeč o tradiční české kuchyni o guláši. Spolu s námi si můžete připravit krůtí závitek se špenátem a vejcem na špagetách. Přidáme také recept na jarní salát. V pořadu je navíc řeč o tradiční české kuchyni, o guláši.


Jde o reprízované vydání pořadu, původní text s receptem najdete zde.

autor: Jana Hovjacká

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.