Kulturní tipy zvou na koncerty i do divadla

10. říjen 2014

Rockový koncert v Ostravě, Uvítání šabatu v Českém Těšíně, divadelní komedie v Krnově – i to máme v dnešní kulturní nabídce.

Mladá kapela z Ostravy, která si říká Glayzy, vystoupí dnes v ostravském klubu Parník. Na jejich koncert plný mystického rocku jste zváni ve 20:00.

Poslechnout si krásnou hudbu a ještě podpořit dobrou věc můžete, pokud navštívíte ostravský Kostel svatého Václava. V 19:00 tam začíná charitativní koncert vážné hudby ve prospěch Fondu ohrožených dětí Ostrava.

Příjemný večer můžete strávit také v divadle

Například v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě. Aktuálně v den voleb zařadili maloměstskou komedii Veřejné blaho aneb Deskový statek. Ač byla napsána před více než 100 lety, aktuálně řeší propojenost podnikání s politikou a lásky s obchodem. Začátek je v 18:30.

Nebo se můžete vydat do Komorní scény Aréna. Ta nabízí Gogolovo drama Hráči. Začátek je rovněž o půl sedmé.

A divadlo si můžete vychutnat také v krnovském klubu Kofola. Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská. To je název komedie, ve které se představí například Tomáš Matonoha. Začátek je ve 20:00.

A ještě pozvánka do Českého Těšína na Dny židovské kultury. Právě dnes se totiž můžete zúčastnit v bývalé ortodoxní židovské synagoze na Božkově ulici obřadu Uvítání šabatu. Začátek je v 18:00.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.