Kuřecí maso plněné francouzskou směsí a šťouchané brambory
Kuřecí maso plněné francouzskou směsí. K němu šťouchané brambory. To je lákadlo Dobrůtek, které jsme vám naservírovali na prahu prázdnin v Hostinci U svatého Jána v Horních Bludovicích. V kuchyni se otáčela Eva Pluháčková a její recept určitě stojí za vyzkoušení.
V létě si dokonce jídlo můžete v Hostinci U svatého Jána vychutnat venku – s výhledem na zelené louky, lesy i Žermanickou přehradu. Dobrou chuť!
Kuřecí maso plněné francouzskou směsí
Suroviny:
-200 gkuřecího prsa
- 3 sušená rajčata ( naložená s kapary ve slunečnicovém oleji )
- parmezán
- strouhanka
- čerstvá petržel
- čerstvá bazalka
Postup:
Kuřecí prso očistíme a shora jej na třech místech podélně nařízneme –právě tam jej budeme plnit francouzskou směsí. Nádivku si připravíme následovně: sušená rajčata nakrájíme na kousky a prohřejeme na pánvi. Lehce osmahneme a k rajčatům vmícháme do pánve parmezán. Sýr necháme roztéct a směs zahustíme troškou strouhanky a dochutíme nasekanými čerstvými bylinkami. Necháme vše chvíli vychladnout, aby se nám nádivkou dařilo lépe plnit kuřecí prso. Připravené, naplněné maso vložíme do trouby rozpálené na 200 stupňů a pečeme asi 12 minut.
ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY
Oloupané nové brambory vaříme v osolené vodě doměkka. Poté je rozšťoucháme a dochutíme osmahnutou anglickou slaninou. Těsně před podáváním do brambor vmícháme také nakrájenou čerstvou cibulku.
Upečené plněné kuřecí prso servírujeme se šťouchanými bramborami a zeleninovou oblohou – například kouskem rajčete, okurky a ledového salátu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.