Kvůli jezdcům, jako jsem já, udělali novou kategorii supermoto, prozrazuje závodník Štěpán Zuda

17. květen 2022

Už několik let sledujeme ve vysílání Českého rozhlasu Liberec kariéru motocyklového jezdce Štěpána Zudy. Kam se posunul právě letos, prozradil redaktorovi Pavlu Petrovi.

Jezdec supermoto Štěpán Zuda (vlevo)

Je mu šestnáct let a sní o seriálu světového šampionátu silničních motocyklů. Jeho kariéru ve vysílání Českého rozhlasu Liberec velmi pozorně sledujeme. Jmenuje se Štěpán Zuda a letos startuje v italském mistrovství v supermotu. To vlastně spojuje motokros se silničními závody. Štěpán byl doposud zvyklý hlavně na silnici. O své kariéře prozradil víc v rozhovoru s redaktorem Pavlem Petrem.

„Pro letošní rok jsme změnili styl jízdy, přesunuli jsme se na supermoto. Nová kategorie je zaměřená čistě na asfalt, supermoto se jezdí asfalt a off-road, ale kvůli jezdcům jako jsem já, udělali novou kategorii S4, to je čistě asfalt,“ popsal jezdec Zuda.

Jaký je mezi kategoriemi rozdíl a jaké se v ní používají motorky? V čem je jiný styl jízdy? Je Štěpán už zdravotně v pořádku? Jaká je v nové kategorii konkurence? Kolik stojí jezdce účast na závodě? A co bude se závoděním dál? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související