Kvůli koronaviru bude omezena výuka na škole ve Frýdku-Místku

4. září 2020 21:40

Žáci dvou tříd 8. základní školy ve Frýdku-Místku jsou kvůli nákaze covidem-19 v karanténě. Zůstat v ní muselo rovněž několik zaměstnanců. Od pondělí žáky čeká omezení výuky. Město o tom dnes informovalo na svých facebookových stránkách.

„Pozitivní testy na covid-19 se prokázaly u tří zaměstnanců 8. ZŠ. V karanténě je dle aktuálního vyjádření ředitelky Ivety Wilczkové dalších 11 osob. V karanténě je také jedna třída prvního stupně a jedna třída druhého stupně,“ uvedlo město.

Prostory školy hasiči dezinfikovali teplým aerosolem, hygienici výuku nepřerušili. Škola nemusí omezit provoz jídelny, ani školní družiny. Kvůli sníženému počtu pedagogů je ale škola od příštího týdne nucena zkrátit výuku, vyučování bude omezeno už od pondělí.

Čtěte také

Škola na svých webových stránkách uvedla, že si žáci do školy nosí na každý den dvě roušky. Roušku má mít žák nasazenu ve společných prostorách školy a druhou má v igelitovém sáčku pro případnou výměnu. Na používání roušek ve výuce se žáci domluví s vyučujícím. Škola o přijatých opatřeních informuje rodiče prostřednictvím systému Bakaláři.

V Moravskoslezském kraji za týden přibylo podle údajů chytré karantény 230 lidí s covidem-19. Je to více než v uplynulém týdnu, kdy sedmidenní přírůstek činil 178 nakažených. Vyplývá to z informací, které pravidelně zveřejňuje hejtman Ivo Vondrák (ANO). K dnešnímu dni tak od počátku pandemie covidem-19 onemocnělo 5607 lidí. Podle těchto údajů je aktuálně hospitalizováno 18 lidí, 92 v souvislosti s covidem-19 zemřelo. Aktuálně nemocných je v kraji 502 lidí. Z nemoci se vyléčilo 5013 lidí.

Navzdory republikovému vysokému nárůstu nemocných v regionu zatím nakažených skokově nepřibývá.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související