Kvůli opravě mostu bude uzavřena ulice 17. listopadu v Ostravě-Porubě

30. květen 2021 23:46

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí v úterý opravu mostu přes potok Porubka v Ostravě-Porubě. Frekventovaná ulice 17. listopadu kvůli tomu bude v místě opravy zřejmě až do konce roku uzavřena.

Řidiči budou muset jezdit po objízdné trase, přes most projedou pouze záchranáři a vozidla hromadné dopravy. ČTK to sdělil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Oprava mostu bude stát bez DPH zhruba 20,5 milionu korun. Stavbaři zdemolují nevyhovující nosnou konstrukci a následně vybudují novou ocelovou stavbu odolnou proti povětrnostním vlivům. Nový most vydrží zátěž více než 17.500 aut denně.

„Předpokládané trvání kompletní opravy uzavřeného mostu vychází do konce letošního roku,“ uvedl Mazal. Objízdná trasa povede v obou směrech po silnici I/11 (prodloužené Rudné) kolem nákupního centra Globus a po Opavské ulici.

Uzávěra mostu začne ve středu v 16:00. Dopravní podnik Ostrava oznámil, že autobusové linky 58 a 78 kvůli tomu budou jezdit odklonem. Linka 58 při jízdě ve směru na zastávku Poruba, radnice nebude jezdit na zastávku Splavní.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související