Kvůli úsporám elektřiny neprodlouží ostravská zoo otevírací dobu

31. leden 2022 14:25

Od února se měla otevírací doba Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava prodloužit o hodinu. Zoo se ale momentálně potýká s krachem dodavatele elektrické energie, proto zavedla úsporná opatření – při vytápění, svícení, ale třeba i při nákupech.

„Vedení ostravské zoologické zahrady se s ohledem na situaci rozhodlo, že v únoru ponechá otevírací dobu stejnou jako v lednu – tedy od 9 do 16 hodin. Pokladny a pavilony se uzavřou o hodinu dříve, tj. v 15 hodin,“ uvedla mluvčí zoo Šárka Nováková.

„Vzhledem k tomu, že návštěvnost v tomto zimním měsíci je opravdu minimální, mělo by se to dotknout jen malého počtu návštěvníků. Věříme, že naše rozhodnutí pochopí,“ doufá ředitel zoo Jiří Novák.

Mluvčí pak ale poukázala na to, že letošní leden je návštěvnicky výrazně nadprůměrný, dokonce dosáhl rekordu – přes 12 tisíc lidí. V minulosti totiž lednová návštěvnost nikdy nepřekročila desetitisícovou hranici.

Zoo je připravena zkrácenou otevírací dobu návštěvníkům vynahradit. „Už nyní mohu všem slíbit, že jim ztracenou hodinu vynahradíme – během letních prázdnin opět zůstane areál zoo otevřen o hodinu déle,“ slibuje ředitel.

Spustit audio

Související