Lázně Darkov přestavěly dvě patra sanatoria na luxusní pokoje

28. duben 2018 16:05

Lázně Darkov dokončily rekonstrukci dalších dvou pater budovy B Rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích. Za 26 milionů korun přestavěly dosavadní standardní pokoje na luxusní pokoje a apartmány.

Zvýšením ubytovacího standardu chtějí vyhovět náročnějším klientům, kteří do Karviné přijíždějí čím dál častěji, řekl mluvčí lázní Miroslav Slaný.

Úspěšné lázně Darkov vznikly tak trochu omylem či náhodou

Areál lázní Darkov

Lidé odpradávna využívali léčivou moc slané vody, která vyvěrala v malých studánkách na území dnešní Karviné. Teprve až neúspěšný pokus barona Besse z Chrastiny o nalezení uhlí odstartovala slavnou éru lázeňství v tomto městě.

"Kompletně jsme předělali celé šesté a osmé patro. Vybudovali jsme nejlépe vybavené luxusní pokoje. Nyní můžeme nabídnout ještě komfortnější ubytování pro náročnější klienty, kteří se k nám přijíždějí léčit z celého světa," uvedla generální ředitelka lázní Pavlína Filipi.

Počet lůžek v šestém patře se z původních 61 snížil na 50. "Nově je tam 14 luxusních dvoulůžkových pokojů s komfortním vybavením, 13 luxusních jednolůžkových pokojů, o které je největší zájem, a dva apartmány," uvedl Slaný.

V osmém patře zůstal počet lůžek stejný, ale všech 28 standardních pokojů se změnilo na 28 luxusních dvoulůžkových pokojů.

"Každý pokoj má kompletně nové vybavení a sociální zařízení. Apartmány jsou navíc vybaveny vlastní kuchyňkou. Nové pokoje jsou určeny jak českým klientům, tak zahraniční klientele," uvedl Slaný.

Lázně Darkov se zaměřují na léčbu pohybového a nervového ústrojí. Jejich majitelem je od roku 2014 miliardář Zdeněk Zemek, který vlastní mimo jiné také lázeňské komplexy v Luhačovicích, Mariánských Lázních, Velkých Losinách a v Ostrožské Nové Vsi.

autor: Tereza Hájková | zdroj: ČTK
Spustit audio