Ledové sochy, kam s dětmi za pohádkou, Jazz tří králů... Vyberte si z našich tipů

12. leden 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Koncert Nedivoč v divadle Mír v Ostravě
Na pátek třináctého si ostravská kapela Nedivoč naplánovala svůj Novoroční koncert. Ten začíná v 19 hodin v divadle Mír v Ostravě.

Recitál klavíristy Marka Kozáka v Brušperku
V Brušperku vystoupí klavírista a varhaník Marek Kozák. Na jeho recitál jste zváni na 17. hodinu do sálu místní základní umělecké školy.

Koncert akordeonistů v Opavě
Také v Opavě se bude koncertovat. A to od 17 hodin v budově Slezského zemského muzea. Představí se tam mladí akordeonisté.

Jazz tří králů, Hudební bazar Ostrava
Hudební klub Bazar v Ostravě láká na festival Jazz tří králů. Od 20 hodin zahraje blues-rocková formace Lewis Creaven Band.

Přednáška astronoma Petra Horálka
Jak se fotí hvězdy a co zažije český astronom na cestách po světě, o tom bude přednáška v aule gymnázia v Příboře. O své zážitky se od 14:30 podělí Petr Horálek.

Pozvánka na hokej
Kdo bych chtěl vyrazit za sportem, ať se vydá do Ostravar Arény, kde se od půl šesté v podvečer utkají hokejisté z Vítkovic s Rytíři z Kladna.

Sobota

Ledové sochy na Pustevnách
Na Pustevnách můžete právě od soboty obdivovat Ledové sochy. Letos jsou vytvořeny na téma návrat dinosaurů do Beskyd. K vidění jsou denně, od devíti do půl páté odpoledne, a to až do 5. února. 

Daniel Hůlka v Bruntále
V Bruntále zazpívá Daniel Hůlka. Na jeho koncert se můžete vydat na 19. hodinu do Městského divadla.

Komentovaná procházka ostravskými Výškovicemi
Za poznáním Nových Výškovic, panelového sídliště v Ostravě, se můžete vydat v rámci komentovaných procházek Ostravské pěšiny. Sraz zájemců je v 10 hodin na tramvajové zastávce 29. dubna ve Výškovické ulici.

Tržiště, dílničky a grilování na Dětském ranči
Dětský ranč v Hlučíně zve o tomto víkendu na tržiště, dílničky a grilování. Na návštěvu se tam můžete se svými dětmi vydat po oba dny od 10 do 18 hodin.

Pohádka ve frýdeckomísteckém Čtyřlístku
A ještě jeden tip pro děti. Ty nejmenší můžete vzít na pohádku do divadla Čtyřlístek ve Frýdku-Místku. V 15 hodin tam začíná Povídání o Červené Karkulce.

Koncert Ondrášku v Bílovci
V kostele svatého Mikuláše v Bílovci pak ve stejnou dobu začíná Novoroční koncert novojičínského sboru Ondrášek.

Hať a BBC s JFO
A koncertovat se bude také v Hati na Hlučínsku. V chrámu svatého Matouše vystoupí Boris Band Combination společně s členy Janáčkovy filharmonie Ostrava. Začátek je v 17 hodin.

Neděle

Pietní vzpomínka legionářů
Československá obec legionářská, jednota Frýdek-Místek, zve na Pietní vzpomínku věnovanou 108. výročí narození plukovníka Arnošta Steinera, čestného občana Třince. Začátek je v 11 hodin u pamětní desky v Poštovní ulici v Třinci.

A kam vyrazit s dětmi za pohádkou?
Třeba do Beskydského divadla v Novém Jičíně, kde v 16 hodin začíná Tajemná zahrada. V Kopřivnici pak už v 10 dopoledne začne pohádka nazvaná O zdravých zoubkách aneb Kazoura jsme vyhnali. A ve stejnou dobu se v Loutkovém divadle Opava dozvíte, že Tatínek není k zahození.

Výstava panenek a setkání s jejich sběrateli
V Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku zájemce čekají manželé Dobíškovi, sběratelé, kteří zároveň staré a rozbité panenky opravují. Od 13 do 17 hodin si můžete nejen jejich panenky prohlédnout na výstavě, ale také vám poradí, jak opravit třeba tu vaši.

Labutí jezero v Gongu
V ostravském Gongu na pódiu vyběhne rekordní počet baletek v Labutím jezeře. Celkem 48. Velkolepé představení International Festival Balletu v doprovodu symfonického orchestru můžete vidět hned dvakrát, a to od 15 a od 18 hodin.

Charitativní karneval na ledě
Hned dopoledne jste zváni také na Charitativní karneval na ledě. Začátek je v 9 hodin v hale Polárka. Bruslaři v maskách mají vstup zdarma.

Novoroční koledování s bratříčky ve Štramberku
Ve Štramberku si pak můžete poslechnout Novoroční koledování s bratříčky. Koncert mužského pěveckého sboru začíná o půl čtvrté odpoledne v kostele svaté Kateřiny.

Spustit audio