Marie Tomsová, Marie Retková, Eva Kličková: Stáňo, děkujeme, že jsi s námi byla!

8. leden 2020

Mívala na Dvojce středeční moderace. Teď u mikrofonu chyběla a chybět bude i v budoucnu. K velkému smutku nás všech. Na Stáňu Lekešovou vzpomínaly její kolegyně.

Pro Marii Retkovou, Marii Tomsovou ani Evu Kličkovou to nebylo jednoduché. Průvodce pořadem Blízká setkání Aleš Cibulka ale hned na začátku správně poznamenal, že Stáňa by určitě nechtěla, aby se ve studiu smutnilo. Odstartoval tak kolotoč archivních snímků a veselého vzpomínání na různé rozhlasové lapsy a zážitky z vysílání.

Vzkazy

„Stáničko, myslíme na tebe, jsme s tebou pořád a ty jsi s námi. A pozdravuj tam nahoře Milenku Vostřákovou,“ vzkázala na konci rozhovoru Marie Tomsová.

„Já se pořád nemůžu vzpamatovat a o Stáně mluvím v přítomném čase. Pořád tady je a pořád mi zvoní její smích,“ svěřila se Marie Retková.

„Až s tvým odchodem jsem si, Stáňo, uvědomila, jak strašně jsem tě měla ráda. Vždycky jsi pochybovala, jestli tě diváci a posluchači mají rádi a chci ti tam nahoru vzkázat, že tě měli strašně rádi. Děkuju, že jsi tady s námi byla,“ řekla za všechny služebně nejmladší Eva Kličková.

Všichni, kdo jste Stáňu měli rádi, si poslechněte celý rozhovor.

autoři: Aleš Cibulka , eh
Spustit audio

Související