Města v kraji se zapojují do Baterkománie. Společně s lidmi mohou podpořit charitativní projekty

11. březen 2020

Díky sběru baterií můžou města v Moravskoslezském kraji pomoct charitativním projektům. Zapojila se do Baterkománie. Čím více se baterek ve městech vybere, tím více peněz organizátoři na projekty v regionu rozdělí. O projektu jsme v Dobrém ránu hovořili s náměstkyní hejtmana Jarmilou Uvírovou (ANO).

Jaké jsou podmínky soutěže?

Podmínky jsou skutečně jednoduché. Až do konce srpna budou ve všech zapojených městských úřadech a magistrátech sběrné nádoby, které budou označené logem soutěže. Do nich mohou úředníci i veřejnost odevzdávat použité baterie.

Jaká města už se zapojila?

Do projektu se v Moravskoslezském kraji zapojilo 22 měst. Jsou to městské úřady jako Bohumín, Bruntál, Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Fulnek, Havířov, Horní Benešov, Jablunkov, Karviná, Kopřivnice, Krnov, Nový Jičín, Odry, Opava, Orlová, Příbor, Rýmařov, Třinec, Vítkov a Vrbno pod Pradědem.

Na jaké projekty chtějí města peníze získat?

Projekty jsou skutečně velmi pestré. Například jde o výsadbu stromů nebo pořízení nových kontejnerů na sběr použitého šatstva, speciální zdravotní pomůcky pro hospice. Je tam také iniciativa dětí dětského domova zaměřená na úpravu a péči o veřejné prostranství. Seznam projektů bude průběžně zveřejňován na webu baterkomanie.ecobat.cz.

Spustit audio