Michael Gacek svou první kapelu založil v patnácti, teď bubnuje třeba v kapele Saca

13. březen 2023

Osmého března se narodil ostravský rockový bubeník Michael Gacek. Svou první kapelu Outsiders založil už v patnácti letech, o dvanáct let později stál u zrodu kapely s názvem Sækədʒəwiːə. 

Ta se stala jednou z indie-rockových stálic ostravské hudební scény. Následovala změna názvu na stručnější a výstižnější Saca a po dobře přijatém albu Temporary Thing kapela vydala do současnosti několik různorodých singů.

Michael Gacek je jako bubeník čitelný a rozpoznatelný. Jeho invenční hra má vliv na dramaturgii písně a podílí se na celkovém výrazu a dynamice. V hráčském rukopisu Gacka můžeme slyšet vlivy progresivního rocku a grunge. Inspirovaly ho kapely Nirvana, R.E.M., Smashing Pumpkins a další podobné legendy. Jeho bubenické party mají prostě šmrnc, dokáže se prosadit, ale umí také dát přednost ostatním.

Michael Gacek oslavil své narozeniny 8. března a my mu přejeme mnoho báječných písní. Takto zní píseň ´Du dál kapely Saca, kde můžeme Michaela slyšet na bicí nástroje. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související