Milion roušek chce do Velikonoc ušít spolu s dobrovolníky Oblastní charita Červený Kostelec

28. březen 2020

Oblastní charita v Červeném Kostelci by ráda do Velikonoc ušila milion roušek. Hotové výrobky by pak zamířily mezi seniory nebo pracovníky v sociálních službách. 

Sami pracovníci charity by to samozřejmě nezvládli, počítají s pomoci stovek dobrovolníků. Přiložit ruce k dílu ale může každý.

„Jednak tím, že byste spolu s námi šili roušky. Zadruhé tím, že sháníme dobrovolníky. Protože abychom to číslo naplnili, tak potřebujeme několik tisíc dobrovolníků. A za třetí tím, že budete předávat informaci o naší výzvě," říká ředitel Oblastní charity Miroslav Wajsar.

Samotné šití roušek ale není jedinou cestou, jak se můžete do projektu zapojit. Možností, jak pomoci, je víc.

Ředitel Oblastní charity Červený Kostelec Ing. Mgr. Miroslav Wajsar

„Pomoci můžete darováním látek. A každý, kdo je schopen cíleně a aktivně oslovit kolem sebe další dobrovolníky a současně nám dát informaci o těch, kteří roušky potřebují," doplňuje Miroslav Wajsar.

Hotové roušky chce pak Charita rozdělit mezi seniory, zdravotně postižené, rodiny s dětmi nebo pracovníky a klienty terénních i pobytových sociálních a zdravotních služeb.

Pokud se chcete do akce zapojit, najdete víc informací na internetových stránkách www.hospic.cz nebo je zjistíte na telefonním čísle 607 714 916.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.