Místo školního autobusu vyzvedávají děti z Petřvaldíku po škole hasiči

3. červen 2019 11:23

Neobvyklý školní autobus využívají děti z Petřvaldíku na Novojičínsku. Kvůli opravě mostu mezi vesnicemi je teď ze školy vozí hasiči. Dopravci by se autobus vypravený jen pro pár školáků nevyplatil, tak linku po dobu rekonstrukce nahradila dodávka tamních dobrovolných hasičů.

Ráno se děti z Petřvaldíku do školy do sousedního Petřvaldu dostanou autobusem, odpolední spoj ale kvůli uzavírce mostu nejede. Rudolf Čip pro osmnáct školáků s červenou hasičskou dodávkou jezdí hned třikrát. Starší děti chodí přes řeku Lubinu po lávce pro pěší a čekají na něj u hřbitova hned za mostem. Celá objížďka má totiž asi dvanáct kilometrů.

Původní most přes řeku Lubinu už dělníci zbořili a místo něj nechává krajská správa silnic postavit nový. „Pilíře byly špatné a povrch už taky nebyl nicmoc. Nový most bude mít menší oblouk, bude lepší průjezdnost. A taky na něm bude vybudovaný chodník,“ říká starosta Václav Kološ (nez.).

Investiční náměstek krajských silničářů Jan Lukšo Českému rozhlasu řekl, že nový most za přibližně 25 milionů korun má být hotový do podzimu. Cesta je podle něj důležitou spojnicí pro techniku mířící do nedalekého Mošnova na oblíbené zářijové Dny NATO.

autor: mot
Spustit audio