Mistrovství světa ve fotbale: Dánsko je pro mě černý kůň šampionátu, tipuje redaktor Kubásek

22. listopad 2022

Sportovního redaktora České televize Petra Kubáska jsme zastihli těsně před odletem na fotbalové mistrovství světa v Kataru. Nejen o práci komentátora si povídal v Apetýtu s Jarkou Vykoupilovou.

Čtěte také

Prožívá stále při vítězství svých favoritů euforii? „Mám mnohem větší nadhled, než jsem měl v těch začátcích,“ přiznává Kubásek. „Nechci říct, že mi ta práce zevšedněla. Ale když české tenistky popáté vyhrají finále Fed Cupu, tak to není ta euforie, jako poprvé v roce 2001 v Moskvě.“

Mistrovství světa ve fotbale potrvá do 18. prosince 2022 a účastní se ho 32 zemí. Jak podle něj dopadne?

„Myslím si, že titul neobhájí Francie. Nevěřím Francouzům, že by dokázali po čtyřech letech opět zvítězit. Věřím, že se dostane daleko Nizozemsko. A minimálně semifinále si zahraje Dánsko, což je pro mě černý kůň šampionátu. Papírově to rozhodně není favorit, ale je tam přesah s příběhem Christiana Eriksena po jeho loňském kolapsu přímo na hrací ploše, kde byl oživován. Ten příběh by mohl mít hezký sportovní happy end. Taky věřím africkým zemím, protože to klima bude v Kataru velmi specifické. Ghana nebo Kamerun by se mohly dostat daleko,“ tipuje Kubásek.

Fotbalisté Francie porazili ve svém úvodním utkání na mistrovství světa Austrálii

Co prozradil o speciálním fotbalovém AZ-kvízu? To se dozvíte při poslechu Apetýtu! Moderuje Jarka Vykoupilová.

autoři: Jarka Vykoupilová , lop
Spustit audio

Související