Mladíci ze Semilska zachránili život muži, který se pokusil zabít. Policie jejich čin ocenila

Dva chlapci ve věku 14 a 17 let z Příkrého a Chuchelny na Semilsku pomohli zachránit šestatřicetiletého muže před vykrvácením. Letos 22. června ho našli pořezaného v opuštěné kotelně za semilským sídlištěm Řeky a zajistili mu lékařskou pomoc. Za to je policie ocenila.

„Kolem objektu si krátili cestu na cyklostezku, když se z ruiny právě linuly podivné zvuky podobné praskání skla. Vešli tedy dovnitř, aby zjistili, co se tu děje. A uviděli zde bezvládně ležet na zemi muže v kaluži krve, který na ně nijak nereagoval," popsala tehdejší události mluvčí policie Ivana Baláková

Mladíci zraněnému přivolali záchrannou službu a požádali o pomoci také kolemjdoucího dospělého. „Ten pak na zraněného dohlížel do příjezdu sanity. Mladíci komunikovali se zdravotníky a navigovali sanitní vůz, který přijel na místo do několika málo minut," řekla policejní mluvčí.

Muž v kritickém stavu byl převezen do oddělení jilemnické nemocnice, kde jeho zdravotní stav stabilizovali. Police ocenila zatím jen mladíky. Totožnost muže, který jim pomáhal, nezná. Po příjezdu sanity totiž z místa události odešel.

Zachráněný muž se podle zjištění policie pokusil spáchat sebevraždu. V Semilech si před tím koupil lahev alkoholu a nůž, kterým si pak pořezal obě zápěstí. V době, kdy ho mladíci našli, už po něm po něm policie asi hodinu pátrala. S žádostí o pomoc se na policisty obrátila matka pořezaného muže.

autor: reČRoL | zdroje: Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje , ČTK
Spustit audio

Související