Mladým čtenářům z Havířova začíná sloužit speciální klub městské knihovny

2. říjen 2018

Havířovská knihovna otevřela nový klub pro mladé čtenáře. Pobočka v městské části Podlesí jim kromě knížek bude nabízet prostor k setkávání, sbírku komiksů, deskové hry nebo nejrůznější kurzy.

„Máme v plánu workshopy – například s pánem, co dělá graffiti. Máme v plánu kurzy angličtiny nebo fotografie. Je toho hodně. Uvidíme, jak se nám to bude dařit. A prostor je spočítán na 30 až 40 lidí,“ říká vedoucí klubu Kateřina Bálintová.

Samozřejmě, že to hlavní, co tady návštěvníci najdou, budou knížky a komiksy. „Především komiksy, na ty jsme se nejvíce zaměřovali. V současné době jich tady máme na 350 a máme v plánu sbírku rozšířit, místa je tady dost,“ dodává vedoucí.

Kromě toho jsou v klubu počítače, na kterých si děti mohou dělat různé úkoly. Mají tady i řadu deskových her, které si mohou zahrát nejen v klubu, ale také doma, protože jsou i k zapůjčení.

„A zvažujeme zakoupení herní konzole, protože, co si budeme povídat, dnešní generace je počítačová a má ráda hry,“ uzavírá Kateřina Bálintová.

Vedoucí klubu Kateřina Bálintová
autor: stj
Spustit audio

Související