Moravskoslezská lyžařská střediska hlásí ideální podmínky

3. leden 2019 14:38

Ideální podmínky nabízejí před nadcházejícím víkendem lyžařské areály v Moravskoslezském kraji. Provozovatelům výrazně pomohlo hlavně ochlazení a sněžení. Shodli se na tom, že teprve teď nastala pravá zima.

"Takové padání sněhu jako poslední dva dny jsem nezažil snad tři nebo čtyři roky. Ještě mezi svátky to bylo takové nahoru dolů, sníh střídal déšť. Teď je ale opravdu krásná zima. Nasněžilo asi 30 centimetrů, takže je to opravdu ladovská zima," řekl vedoucí střediska Ski Bílá na Frýdecko-Místecku Jaroslav Vrzgula.

V areálu se díky poklesu teplot opět vrátili k zasněžování a snaží se ještě dodělat chybějící úseky modré sjezdovky. O víkendu by tak mohl být areál v provozu už téměř celý, z asi 5200 metrů by mohlo být k dispozici 4500. Projíždí se i běžkařské stopy.

"Teď sněží, takže je projíždíme pravidelně. Vypadá to, že zima vydrží i do dalších dnů. V sobotu by mělo sněžit, snad by mělo napadnout 15 až 20 centimetrů sněhů a po neděli se má ještě ochladit," uvedl Vrzgula.

Na sjezdovkách je v areálu v průměru okolo 40 centimetrů sněhu. "Návštěvnost je i po svátcích nadprůměrná. Mnozí lidé mají ještě volno, hodně je také Slováků a Poláků," dodal Vrzgula.

Také podle Petra Mikesky ze Ski Opálená v Pstruží na Frýdecko-Místecku jsou podmínky velmi dobré. "Zima skutečně začala. Jsme plně v provozu a myslím, že na své si přijdou i běžkaři. Myslím, že pro ty, kdo mají rádi zimní sporty, to budeš příjemné překvapení, protože je opravdu krásná zima," řekl Mikeska.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související