Moravskoslezské autobusy a vlaky budou jezdit jako o prázdninách

3. březen 2021 12:13

Regionální autobusy a vlaky v Moravskoslezském kraji budou dočasně jezdit jako o prázdninách. Turistické linky přestanou na čas jezdit úplně. Důvodem je omezení pohybu nařízené vládou. ČTK to dnes sdělila mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová.

Provoz turistických linek bude zastaven od čtvrtka 4. března. Příměstské autobusy začnou jezdit jako o prázdninách od neděle 7. března a změny ve vlakové dopravě nastanou od čtvrtka 11. března. Turistické linky nebudou dočasně jezdit v Jeseníkách na Praděd nebo v Beskydech například na Morávku či do Krásné. Podobná situace byla i na podzim.

Čtěte také

„Kvůli pandemii přecházejí jízdní řády na omezený režim. Vláda navíc kvůli boji s koronavirem omezila lidem pohyb mezi okresy, takže je jasné, že bude regionální dopravu využívat výrazně méně cestujících,“ uvedl hejtmanův náměstek pro dopravu Radek Podstawka (ANO).

Změny v dopravě se možná budou týkat i některých leteckých linek. „Aktuálně v této věci pokračují jednání mezi letištěm a dopravcem,“ uvedl Podstawka.

Doporučuje lidem, aby si spoje ověřili, než kamkoliv vyrazí. „Uznávám, že tyto změny cestujícím přinášejí určité nepohodlí, ale bylo by velmi nehospodárné nechat jezdit po kraji prázdné autobusy a vlaky,“ uvedl náměstek.

Aktuální informace najdou cestující na internetových stránkách www.kodis.cz nebo ve vyhledávačích spojení. Mohou si spojení ověřit také na Dopravním infocentru ODIS na telefonním čísle 597 608 508.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související