Moravskoslezský kraj omezuje víkendové autobusové spoje

12. březen 2021 13:11

Omezení víkendových spojů plánuje Moravskoslezský kraj. Informovala o tom mluvčí Nikola Birklenová. Hejtmanství tímto způsobem reaguje na další vlnu vládních opatření proti šíření koronaviru.

Kraj po prvním víkendu, kdy začal platit zákaz cestování mezi okresy, vyhodnotil situaci a zjistil, že některé autobusy téměř nikdo nevyužívá. Kdyby spoje jezdily dál prázdné, vznikly by velké ztráty. Od soboty proto nebudou některé víkendové a noční linky jezdit vůbec.

Čtěte také

Víkendová doprava bude omezena především mezi okresními městy – Havířovem a Ostravou, Orlovou a Ostravou, Frýdkem-Místkem a Ostravou, Frýdkem-Místkem a Havířovem, Českým Těšínem a Třincem.

„K omezení veřejné víkendové dopravy dojde také mezi městy a obcemi, kde je nabídka spojení vyšší, nebo je omezeno spojení do rekreačních oblastí – Bílé, Trojanovic, Karlovy Studánky a dalších,“ uvedla v tiskové zprávě Birklenová.

Na Třinecku a Jablunkovsku budou cestující muset počítat s omezením spojů do Bukovce i Mostů u Jablunkova. Omezení se nevyhne ani oblasti Vítkovska, například do Oder.

„Cestující by si proto měli své spoje předem ověřit. Aktuální informace o odjezdech a příjezdech najdou na webu KODIS (https://www.kodis.cz/). Ve vyhledávačích spojení budou zveřejněny nejpozději v sobotu 13. března ráno, na zastávkách změny vyvěšeny nebudou,“ doplnila Birklenová.

autoři: Petr Dušek , František Tichý
Spustit audio

Související