Mozaika týdne

Nejdůležitější události v Moravskoslezském kraji uplynulých 168 hodin nahuštěné do deseti minut.

Zpravodajský pořad zaměřený na dění v Moravskoslezském kraji. Ve stručném přehledu jste si spolu s námi každé nedělní odpoledne mohli připomenout, co vše právě končící týden přinesl.

Souhrnem těch nejdůležitějších zpráv vás provázeli členové zpravodajské redakce.

Připravovala: Redakce zpravodajství a publicistiky


Historie pořadu:
První Mozaika týden se ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava objevila první lednovou neděli roku 1995 v pravé poledne, poslední pak na konci února 2012. Je tedy zřejmé, že šlo o jeden z nejdéle existujících pořadů v polistopadové historii ostravského rozhlasu. Navíc jeho podoba se za celou tu dobu nijak výrazně neměnila.

Pořad měl uzávěrku v sobotu večer, ve výjimečných případech pak dokonce až v neděli ráno, chvíli před samotným vysíláním. Z toho je zřejmé, že o přípravu se staral takzvaný víkendový redaktor. Výjimku v tomto ohledu tvořily roky na přelomu tisíciletí, kdy se na přípravě Mozaiky týdne střídali František Tichý a Artur Kubica.

Za zmínku pak stojí novoroční vydání Mozaiky v prvních letech nového tisíciletí, kdy se ve čtyřech desetiminutových blocích proložených písničkami shrnuly události uplynulého roku. Tento speciál nesl pochopitelně název Mozaika roku.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.