Muzikál expres z Ostravy! Podívejte se na záznam speciálu z nového divadla 12

17. červen 2019

Muzikálový magazín Michaela Prostějovského a Pavla Bára se z rozhlasových vln přenese na prkna nové scény ostravského divadla 12. Hosty byli Martina Šnytová, 5PAK a Gabriela Petráková.

Muzikál expres, to je muzikálový magazín, který Český rozhlas vysílá pravidelně od roku 1990. Zakladatel Muzikál expresu Michael Prostějovský je zároveň už téměř deset let stálým spolupracovníkem ostravského Národního divadla moravskoslezského. A právě z tohoto divadla, z nové scény Divadla 12, přenášel Český rozhlas Ostrava živě Muzikál expres z Ostravy s Michaelem Prostějovským, Pavlem Bárem a hvězdami ostravského muzikálového souboru.

Hosty večera byly tváře, které diváci znají ze současných muzikálových inscenací. Představila se sólistka souboru Martina Šnytová a skupina 5PAK, kterou tvoří Juraj Čiernik, Radek Melša, Jaroslav Rusnák, Adam Živnůstka a Tomáš Krpec. Všichni vyprávěli a samozřejmě i živě zpívali nejen písně ze současných muzikálových hitů tohoto souboru za klavírního doprovodu hudebního ředitele souboru Jakuba Žídka. Za kulisy divadla pak posluchače a diváky zavedla šéfka souboru Gabriela Petráková.

autor: Zita Šperlínová

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.