Na 60 strážníků v Ostravě-Porubě je v karanténě, služebnu hygienici uzavřeli

27. květen 2020 12:53

Už 59 strážníků ze služebny Martinovská v Ostravě-Porubě skončilo v karanténě. Šest z nich mělo pozitivní test na koronavirus. Potvrdil to mluvčí Městské policie Ostrava Jindřich Machů. Krajská hygienická stanice proto ve středu z preventivních důvodů rozhodla o uzavření porubského pracoviště Městské policie Ostrava v Martinovské ulici.

Jeden ze strážníků u sebe pozoroval příznaky nemoci, proto se nechal otestovat. „Kde strážníci k nákaze přišli, nelze jednoznačně prokázat. Předpokladem je průnik z vnějšího prostředí a tím pádem nikoliv v souvislosti s přímým výkonem služby,“ upřesnil mluvčí.

Čtěte také

Chod městské policie ale situace výrazně neovlivní. „Postupujeme podle nastavených krizových plánů a konkrétně oblast Martinovskou posilujeme strážníky z celoměstských útvarů, případně z jiných oblastí,“ dodal mluvčí s tím, že Městská policie Ostrava aktuálně zaměstnává 626 strážníků.

Momentálně je největším problémem v Moravskoslezském kraji hromadné ohnisko nákazy na Dole Darkov v Karviné. Tam hygienici evidují 276 případů covid-19 a důl byl odstaven z těžby.

Spustit audio

Související