Na benzince v Českém Těšíně hoří plyn. Policie evakuovala desítky lidí

18. červen 2020 09:34

Desítky lidí policie evakuovala kvůli požáru plynu, který uniká z nádrží na LPG na benzinové čerpací stanici Pap Oil v Českém Těšíně. Karvinská ulice byla uzavřena, policie zadržela jednoho člověka. Informovala o tom policejní mluvčí Karolína Bělunková.

„S ohledem k nastalé situaci proběhla evakuace osob i z přilehlých objektů. Bylo jich evakuováno na několik desítek,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že policie na místě odklání dopravu.

„Na místě došlo údajně neodbornou manipulací neoprávněné osoby k požáru,“ informovalo město Český Těšín na své oficiální facebookové stránce. „Zasahující hasiči hořící tlakovou nádobu ochlazují vodou,“ dodalo.

„V této souvislosti byla zadržena jedna osoba, se kterou jsou nyní prováděny procesní úkony,“ doplnila policejní mluvčí.

Hašení až dva dny

Hašení může podle hasičů trvat až dva dny a celou dobu bude muset být zavřená Karvinská ulice, řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Hasiči předběžně odhadli škodu na dva miliony korun.

Požár vypukl okolo 04:00 v areálu čerpací stanice. Plyn uniká ze dvou propojených nadzemních zásobníků o objemu deseti metrů krychlových, které byly zaplněny z 80 procent. Hasiči je chladí vodou, měří teplotu a nechávají unikající plyn kontrolovaně dohořet.

autor: Silvie Mikulcová | zdroj: ČTK
Spustit audio