Na Lapači halové sporty, Tyršovka tenis, Ohrada fotbal a atletika. Vsetín hledá místo i pro biatlon

Vsetínská radnice chystá koncept rozvoje sportovišť na území města.

Analýzu zpracovala architektonická kancelář Ateliér 8000, uvedla mluvčí radnice Alexandra Buršíková. Se záměrem se již seznámili zastupitelé i zástupci sportovních klubů.

Podle koncepce by sportoviště ve městě mohly být rozmístěny podle druhu sportu.

Lokalita Na Lapači by tedy měla být centrem halových sportů, lokalita na Tyršovce tenisovým centrem, a lokalita na Ohradě by měla být centrem fotbalu a atletiky. Radnice hledá také vhodný prostor pro tréninky biatlonistů. Jedno z možných umístění se jeví v Semetíně.

Radnice si nechala zpracovat již jednu studii, když koupila sportovní areál na Ohradě, který potřebuje zásadní rekonstrukci.

Pamatuje šest titulů a nezná prázdné tribuny. Vsetínský stadion Na Lapači se mění za desítky milionů

Hokejový stadion na Lapači ve Vsetíně

Skončila třetí etapa oprav zimního stadionu Na Lapači ve Vsetíně. Do čtvrté se město pustí příští rok.

"Ale protože se podle členů sportovní komise, radních i zastupitelů nedá na koncepci sportu nahlížet jako na věc, která se týká jen určité lokality a určitého sportu, bylo potřeba na věc nahlédnout v souvislosti se všemi lokalitami, které ve městě jsou," uvedla mluvčí.

Všechny lokality ve městě vyžadují nějaký zásah a opravu.

Záměr vytvořit koncepci sportovišť ve Vsetíně vzešel na jaře letošního roku od sportovní komise.

Ta doporučila Radě města Vsetín zpracovat analýzu sportovišť na území města s následujícími požadavky: umístění tréninkové haly na hokej, tenisové haly, atletického oválu, dvou travnatých hřišť na fotbal, gymnastické haly, kurtů na beach volejbal a badmintonové haly.

Spustit audio

Související