Na muzikanta a redaktora ostravského rozhlasu Luďka Zapletala už 10 let jen vzpomínáme

Je léto, nejlepší čas na lenošné vzpomínky, případně vzpomínkové lenošení. I když vlastně posmutnělé. Před deseti lety 1. srpna opustil tento svět Luděk Zapletal.

Byl to zpěvák, textař a zakladatel novojičínské skupiny Generace, dlouholetý spolupracovník a posléze redaktor ostravského rozhlasu, sportovec, spoluorganizátor her rozhlasové mládeže, otec dvou dcer a jakožto takový zcela nutně Trochu blázen.

Abychom byli přesní, první sloku písničky Trochu blázni zpíval autor hudby Bohuš Volek, letos překročil sedmdesátku, až ve druhé se prosadil svým hlasem nehlasem Luděk Zapletal, na kterého dneska vzpomínáme. Nahrávka je z roku 1987, má tedy rovných pětatřicet. O pár let mladší je hudební scénka, ba přímo melodramato Restaurant snů. V něm Luďka coby hosta přivítal Jan Rosák, velký kamarád skupiny Generace a zároveň na poli sportovním nesmiřitelný pražský soupeř rozhlasáků z dalších studií včetně ostravského.

Mimochodem Jan Rosák, který úspěšně odolával oprávněným požadavkům hosta Restaurantu snů, Luďka Zapletala, oslaví brzy pětasedmdesáté narozeniny. Na Luďka, který v ostravském rozhlase zanechal výraznou stopu, už jenom vzpomínáme,

Spustit audio

Související