Na Noc vědců zve Ostravská univerzita

26. září 2014

Dnešní noc je Nocí vědců. Tak se alespoň jmenuje akce, do které se zapojily desítky institucí po celé České republice. U nás to je Ostravská univerzita.

Na neformální setkání s vědou se můžete vypravit od 18:00 do 22:00 na jednotlivá místa univerzity. Na fakultě umění je například přichystán koncert žesťového kvinteta, na lékařské fakultě si můžete otestovat svou zdravotní kondici, filozofická fakulta láká například na výstavu fotografií Ze života univerzity a na té pedagogické vám mimo zazpívá Vysokoškolský pěvecký soubor.

Další kulturní tipy

Hudba dvou velikánů bude dnes znít kostelem svatého Vavřince v Paskově. V podání pražského Zemlinského kvartetu a ostravského klarinetisty Igora Františáka zazní Mozartův kvintet A dur a Brahmsův Kvintet h moll. Začátek koncertu je v 18:00.

Na operu prvně jmenovaného skladatele láká dnes večer také Slezské divadlo Opava. Cosi fan tutte. Lehkovážná převleková opera s překladem libreta od Jaromíra Nohavici začíná v 18:00.

Do divadla se můžete vydat také v Orlové. Penzion pro svobodné pány. To je název hry, se kterou v orlovském kulturním domě hostuje soubor Těšínského divadla. Komedie o trampotách mladého muže, který zatouží po ženské společnosti, začíná v Divadelním sále v 19:00.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí se můžete vydat na varhanní koncert. Jeho protagonistou je mladý brušperský varhaník a klavírista Marek Kozák. Frýdlantskému publiku zahraje v kostele svatého Bartoloměje od 19:00.

Spustit audio