Na otravu metylalkoholem zemřela mladá žena z Komorní Lhotky. Je to už sedmá oběť

11. září 2012
Zprávy , Zprávy

Počet obětí jedovatého metanolu roste. Zřejmě zabil i osmadvacetiletou ženu z Komorní Lhotky na Frýdecko-Místecku. Kvůli nebezpečnému alkoholu tak už zemřelo sedm lidí.

Jak upřesnil mluvčí frýdeckomístecké policie Vlastimil Starzyk, její šedesátiletý otec je v kritickém stavu v třinecké nemocnici Podlesí.

„Naši operativci pracují s vícero verzemi. I s tou, že tito lidé požili závadný alkohol. Pokud se prokáže otrava alkoholem, samozřejmě naši kriminalisté budou pátrat, odkud alkohol mají,“ dodal policista.

Přesnou příčinu úmrtí osmadvacetileté ženy potvrdí až pitva. Její šedesátiletý otec je nyní v péči lékařů na oddělení ARO třinecké nemocnice. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla ho tam převáželi ve vážném stavu.

„Posádka byla přivolána k pacientovi s příznaky bolesti břicha, poruchou zraku. Lékař vzhledem k okolnostem na místě události a obtížím pacienta vyslovil podezření na možnou intoxikaci metylalkoholem a pacient byl ve vysokém stupni ohrožení předán na ARO třinecké nemocnice,“ upřesnil Humpl.

Dosud poslední obětí byl osmatřicetiletý muž z Příbramska, který zemřel ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Selhaly mu ledviny a játra. Další dva lidé zemřeli na Přerovsku, tři koncem minulého týdne v Havířově.

autoři: tif , mik , iha
Spustit audio