Na přejezdu ve Studénce opět uvízl kamion, nerespektoval prý červenou

31. březen 2022

Na nebezpečném železničním přejezdu ve Studénce na Novojičínsku, kde v roce 2015 nepřežili srážku vlaku s kamionem tři lidé, opět uvízl nákladní automobil. Jeho řidič v pondělí podle policie také nerespektoval červená světla a na přejezd vjel a uvízl mezi závorami. Místem ale naštěstí neprojížděl žádný vlak.

„Pětatřicetiletý cizinec s největší pravděpodobností nerespektoval červené signalizační zařízení a s kamionem pokračoval v jízdě. Najel do prostoru železničního přejezdu v době uzavírání závor. Kamion pak uvízl pod závorou, která zůstala na kabině vozu,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Čtěte také

Vlak místem v danou chvíli nejel. Provoz na trati ale musel být přerušen na 15 minut. Policisté řidiči udělili pokutu 5000 korun.

Policisté řidiče upozorňují, aby u železničních přejezdů neriskovali a signalizaci respektovali. Tragicky totiž skončila v roce 2015 snaha polského řidiče ušetřit trochu času. Na přejezd vjel, v kolejiště jej uvěznily závory a do kamionu pak narazil vlak Pendolino. Tři lidé zemřeli, dvě desítky dalších utrpěly zranění. Soud řidiče poslal na 8,5 roku do vězení.

Přejezd ve Studénce patří mezi nejnebezpečnější v zemi. Situaci tam by měla změnit jeho rekonstrukce a vybudování podjezdu. Náklady na chystaný projekt se odhadují na 750 milionů korun. Přípravu ale stále komplikují výkupy pozemků.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související