Na zámku Moritzburg opět panuje Popelka

18. listopad 2012

Letošní zimní sezóna na zámku Moritzburg je už třetí v řadě, která je zasvěcena česko-německému filmu Tři oříšky pro Popelku, které se právě na tomto zámku z části natáčely. Minulé dvě výstavy přilákaly desetitisíce lidí nejen z Německa a Čech. Letos se očekává totéž.

Výstava je totiž zase o něco bohatší. Víc kostýmů, více nábytku, víc předmětů z natáčení pohádky a hlavně dvě podtémata. Tím prvním je režisér Václav Vorlíček, tím druhým hudba Karla Svobody.

Kromě toho, že se návštěvníci mohou seznámit s životními příběhy obou osobností, mohou si také prohlédnout kostýmy z Vorlíčkových nejslavnějších pohádek jako je Princ a Večernice, Saxana, Arabaela a další a také samozřejmě poslechnou hudbu Karla Svobody. Pět největších hitů, které jsou dobře známé českému i německému publiku, „Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?“ mezi nimi nechybí.

Výstavu Tři oříšky pro Popelku si na Moritzburgu můžete prohlédnout až do 3. března. Kdo na výstavu přijede 2., 25. a 26. prosince, 2. ledna a 28. února bude mít možnost v zámeckém kinosále shlédnout Popelku v češtině.

Logo

Letošní novinkou je možnost zakoupit vstupenky v předprodeji. Výstava je stejně jako film o Popelce česko-německá. Popisky exponátů a texty jsou psány jak česky tak německy. Na zámku také pracují čeští stážisté.


Zvětšit mapu
Spustit audio