Náchod nabízí pro občany ROUŠKOMAT. Je v podloubí budovy radnice na Masarykově náměstí

30. březen 2020 17:14

Automat na roušky je umístěn od dnešního odpoledne v podloubí budovy náchodské radnice na Masarykově náměstí u vstupu do budovy.

Čtěte také

„S ohledem na neustálý nedostatek ochranných pomůcek jsme se rozhodli jít i touto cestou a nabídnout možnost občanům zakoupit si roušky za symbolickou cenu 5 Kč/ks,“ vysvětlil starosta Náchoda Jan Birke z ČSSD.

Město Náchod v minulých týdnech pomohlo rychlým dodání ochranných pomůcek zabezpečit složky IZS, lékaře, lékárníky, prodavače a prodavačky v obchodech, pracovníky České pošty, obsluhy čerpacích stanic, klienty sociálních zařízení, seniory, dobrovolníky, církve, zaměstnance MěÚ Náchod a dalších organizací zajišťujících chod města.

Čtěte také

„Dnes už se nabízí i celá řada dárců, kteří nám věnují nemalé finanční částky na nákup právě roušek. Proto jsme se rozhodli nabídnout je občanům za symbolickou cenu. Pevně věřím, že se dostane na každého a lidé budou ohleduplní k sobě navzájem, odběr jsme omezili na max. 5 balení na osobu,“ upřesnil starosta.

V automatu bude možné zakoupit dva druhy balení, po dvou a čtyřech kusech jednorázových roušek, tj. jeden kus za symbolickou cenu 5 Kč. Provozní doba rouškomatu bude denně od 8 do18 hodin, tzn. včetně sobot a nedělí.

Výtěžek z prodeje roušek věnuje město Náchod na nákup pomůcek pro klienty Městského střediska sociálních služeb Marie jako jsou např. zvedáky pro imobilní občany.

autor: baj | zdroj: MěÚ Náchod
Spustit audio

Související